Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Πιπερονάτα / Vegetables in sauce





Λαδερό φαγητάκι για σήμερα. 

Οσο ακόμα υπάρχουν οι μελιτζάνες δοκιμάστε το. Τρώγεται χλιαρό όπως όλα τα λαδερά αλλά  ευχάριστα και κρύο. Βούτες με ψωμάκι φρέσκο επιτρέπονται.

Τη συνταγή μου την έχει δώσει η πεθερά μου. Μου έχει πεί ότι είναι Κερκυραϊκή αλλά δεν είμαι σίγουρη πόσο σωστό είναι αυτό. Πάντως εμείς την τιμάμε ασχέτου προελεύσεως.



 Τι χρειαζόμαστε :
  • 4 μελιτζάνες μέτριες τσακώνικες
  • 4 πιπεριές πράσινες μέτριες
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • λίγο λάδι - αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • Λίγο σέλινο

Πως φτιάχνουμε την πιπερονάτα :
  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομματάκια καθώς και τις πιπεριές.
  2. Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια.
  3. Τρίβουμε τις δύο ντομάτες να γίνουν σχεδόν πολτός και κόβουμε κομματάκια την άλλη ντομάτα.
  4. Τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα με λίγο λαδάκι, προσθέτοντας και λίγο σέλινο.
  5. Οταν μαραθούν καλά ρίχνουμε αλάτι και ένα κουταλάκι γλυκού ζάχαρη.
  6. Τα αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να σιγοβράσουν.
  7. Τα σβήνουμε και είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη !

@@@@@
A tasty vegetarian dish for today.

As yet there are eggplants in the market you have to try this delicious dish.

Can be served warm or even cold. Taste is the same in both cases.

Grab freshly baked bread and dip into the yummy sauce.

I've learned this recipe from my mother-in-law. She told me that is a recipe originated from Corfu but I'm not that sure about it.

Whatever the case is, we love this dish and we enjoy it each time.



 Ingredients :
  • 4 medium sized eggplants (long light purple ones)
  • 4 green bell peppers
  • 4 big red onions
  • 3 big ripe tomatoes
  • 1/2 cup olive oil 
  • salt
  • 1 tsp sugar
  • 1/2 bunch of celery (finely chopped)

Preparation :
  1. Dice eggplants and bell peppers.
  2. Cut onions in round slices.
  3. Blend the two tomatoes till you have a nice juice and dice the third one.
  4. In a saucepan heat oil and add eggplants, peppers, onions,  celery and tomatoes.
  5. Stir gently till vegetables soften. 
  6. Add salt and sugar.
  7. Simmer for about 30 minutes.

Enjoy !