Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Πικάντικο χοιρινό






Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα,

Τη σημερινή συνταγή την εχω απο τη φίλη μου τη Ρουλα.




Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό χοιρινό σε μπουκίτσες(η Ρούλα προτιμάει μπούτι)
  • 2 κουτάκια μπύρας
  • 4 - 5 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 - 4 κ.σ. μέλι
  • Λάδι για το ρόδισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Πως φτιάχνουμε το πικάντικο χοιρινό :

  1. Μαρινάρουμε το κρέας μέσα στην μπύρα (1ο κουτάκι) τουλάχιστον 2-3 ώρες ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  2. Το στραγγίζουμε, και ροδίζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι.
  3. Όταν έχει ροδίσει, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μισό απο το 2ο κουτάκι μπύρας, κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί (να μαλακώσει). Το αφήνουμε έως ότου αρχίσει να καραμελώνει.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη μπύρα (του 2ου κουτιού), την μουστάρδα και το μέλι και ανακατεύουμε καλά ώσπου έχουμε μια σάλτσα.
  5. Την σάλτσα αυτή, την ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το χοιρινό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξει λίγο.
  6. Σερβίρουμε
Tips

Πουρές ή πιλάφι είναι το τέλειο συνοδευτικό για αυτό το πιάτο.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μαϊντανό και σκόρδο για εξτρα άρωμα.
Πολύ ωραία προσθήκη είναι και τα μανιτάρια.


Καλή όρεξη