Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Σαλάτα πρώτων βοηθειών / First Aid salad






Είναι κάποιες φορές που το πρόγραμμα της ημέρας μας αλλάζει απο το καθορισμένο.

Αλλιώς τα υπολογίζεις και αλλιώς σου έρχονται.

Και εκεί που λες έχω χρόνο ... τσουπ .. δεν σου φτάνει !

Συνειδητοποιείς ότι δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις.

Μην μου πείτε ότι δεν έχετε βρεθεί σε αυτή τη θέση.

Και τι γίνεται τότε ? Τι τρώμε ?

Μα φυσικά μια υπέροχη σαλάτα με ότι μας βρίσκεται.

Γρήγορα  και εύκολα μπορούμε να έχουμε ενα πλήρες γεύμα.

Ανοίγουμε το ψυγείο, αρπάζουμε υλικά, προσθέτουμε υλικά απο το ντουλάπι μας και είμαστε έτοιμοι.

Αν διαθέτετε λίγο χρόνο παραπάνω φτιάξτε μια Ceasar, αν όχι, μια σαλάτα με ντοματίνια νομίζω ότι θα ήταν ωραία όπως και με ανθότυρο ... ή επιλέξτε την σημερινή μου πρόταση.

Προσαρμόστε τα υλικά της συνταγής ανάλογα με τη γεύση σας και με το τι υπάρχει στην κουζίνα σας.

Απολαύστε


Τι χρειαζόμαστε :
  • 2 κρίθινα παξιμάδια (ή λαδοκούλουρα ή 1 φλ. κρουτόν)
  • 2 αυγά (βραστά)
  • 1 κονσέρβα τόνος σε νερό
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
για τη σως
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1/2 κ.γ λάδι

Πως φτιάχνουμε τη σαλάτα μας :
  1. Βρέχουμε ελαφρά τα παξιμάδια και τα σπάμε σε μικρά κομμάτια σε ένα μπωλ.
  2. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα αυγά κομμένα σε φέτες, τον τόνο σε μικρά κομμάτια, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε ενα μπωλάκι ανακατεύουμε τα υλικά για την σως μας.
  4. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως
  5. Σερβίρουμε



There are some times that the day's schedule changes dramatically.

You set a program but various factors don't let you follow it .

And there where you think you have all the time needed ... da da .. its not enough !

You realize that the time flies and there is no time left to do your cooking.

I've been there, I believe the same might have happened to you too.


And the question rises : What are we going to eat ?  

Of course a delicious salad with whatever we have on hand.

Quickly and easily we can have a full meal.

Open the fridge, grab your ingredients, add some more from the cupboard and you're ready.

If you have a little more time try a Ceasar, if not, a salad with cherry tomatoes I think it would be nice as well with cheese ... or give a try to my today's proposal.

Adjust the ingredients of the recipe depending on your taste and what's in your kitchen.


Enjoy

Ingredients :
  • 2 barley rusks (or barley rusks with oil or 1 cup croutons)
  • 2 eggs (hard boiled)
  • 1 can of tuna in water
  • 1 tomato medium size in cubes
  • 50 gr. parmesan grated
  • salt
  • black pepper

dressing
  • 2 tbsp ketsup
  • 2 tbsp mayonaise
  • 1/2 tsp olive oil

Preparation :
  1. Lightly soak rusks under the tap water. Break them into small bite size pieces and put them in a bowl .
  2. Add the tomato, the eggs cut in slices, tuna drained and cut into small bites, parmesan, salt and pepper to taste.
  3. In another small bowl mix dressing ingredients.
  4. Pure dressing over the salad.
  5. Serve