Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Κεκάκια σοκολάτας με καρύδα / Chocolate & coconut cupcake



Και ήρθε η 19η Ιουνίου και ψήσαμε.

Σας είχα πεί σε προηγούμενη ανάρτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψησίματος/ World Baking Day.

Μέσα στις 100 συνταγές που υπήρχαν ως πρεσβευτές ήταν και το δικό μου Σουφλέ Σοκολάτας.
 World Baking Day 2013

Για την συγκεκριμένη ημέρα εγώ αποφάσισα να φτιάξω τα κεκάκια σοκολάτας με καρύδα. Ειχαν αριθμό δυσκολίας 69 !

Τα έψησα, τα φωτογράφισα και ανέβασα τη φωτογραφία στο facebook, όπως και πολλοί άλλοι τολμηροί !!

Και εκεί που δεν το περίμενα, οι διοργανωτές δώσαν στη φωτογραφία μου έπαινο ... Ναίιιιιιιιι ...


Το βραβείο ήταν μια ικανοποίηση για μένα και πολύ το ευχαριστήθηκα.

Σίγουρα δεν περιμένουμε μια γιορτή για να φτιάξουμε γλυκά, αλλά είναι ωραίες κινήσεις αυτές που σε παρακινούν !!

Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας τη συνταγή της Sophie Hunter για τα κεκάκια αυτά .



Υλικά :

  • 200 γρ. μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
  • 30 γρ. κακάο (κοσκινισμένο)
  • 160 ml κρέμα καρύδας ή πλήρες γάλα καρύδας
  • 30 γρ. τριμμένη καρύδα (αφυδατωμένη)

Για την επικάλυψη

  • 120 γρ. μαργαρίνη soft
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 80 ml κρέμα καρύδας
  • 30 γρ. κακάο
Τρούφα σοκολάτας για τη διακόσμηση

Πως φτιάχνουμε τα cupcakes :

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 β. 
  2. Βάζουμε χαρτάκια ψησίματος στην φόρμα για muffins.
  3. Στο μπωλ του μίξερ χτυπαμε τη μαργαρίνη soft με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. 
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε. 
  5. Ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο στο μείγμα. 
  6. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τριμμένη καρύδα . 
  7. Οταν το μίγμα μας ομογενοποιηθεί, γεμίζουμε τις θήκες της φόρμας μέχρι τα 2/3.
  8. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή για να είμαστε σίγουροι κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας. 
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
  10. Αφαιρούμε τα κεκάκια απο τη φόρμα και τα τοποθετούμε επάνω σε μία σχάρα να κρυώσουν τελείως.
  11. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη χτυπωντας στο μίξερ την μαργαρίνη μέχρι να μαλακώσει. 
  12. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 
  13. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε καλά. 
  14. Γεμίζουμε ένα κορνέ με το μίγμα επικάλυψης και στολίζουμε τα cupcakes.
  15. Διακοσμούμε με την τρούφα σοκολάτας.




And the June 19th came and we've baked brave !

I've told you in a previous post about World Day Baking.  

Within the 100 ambassador recipes for the day, my lava cake was included.  

For celebrating the day, I decided to go for the chocolate coconut cupcakes. It was a bake with difficulty number 69! Piece of cake ... lol   

I baked the cupcakes, I took a shot, and uploaded the photo on facebook, like many other "brave" ones!  

At that time I did not expect that organizers would give to my photo a photographie award. Yeahhhh !!!



The award was a great satisfaction for me and I enjoyed it a lot

Surely there is no need to celebrate in order to bake, but actions like this one motivates everyone

Today I share with you the recipe of Sophie Hunter for these cupcakes.



Ingredients :

  • 200 gr margarine, softened
  • 200 gr caster sugar
  • 4 eggs
  • 170 gr self raising flour (sifted)
  • 30 gr cocoa powder (sifted)
  • 160 ml coconut cream (if you cannot find coconut cream, full fat coconut milk will be ok)
  • 30 gr desiccated coconut

For the icing:
  • 120 gr margarine, softened
  • 300 gr icing sugar
  • 80 ml coconut cream
  • 30 gr cocoa powder

Chocolate sprinkles, for decoration


Preparation :

  1. Preheat oven to 180 C. 
  2. Line a 12 hole muffin tray with cases and set aside. 
  3. In a medium bowl, beat the margarine and sugar together until light and fluffy. 
  4. Mix in the eggs until just combined. 
  5. Sift in the flour and cocoa powder and incorporate into the batter. 
  6. Add the coconut cream and desiccated coconut and mix. 
  7. Fill the muffin cases two thirds full and bake in the oven for 20-25 minutes, or until a cocktail stick comes out clean. 
  8. Leave to cool in the tray for 5 minutes before removing the buns and placing on a wire rack. 
  9. For the icing, beat the butter/margarine until soft. 
  10. Add the icing sugar and cocoa powder and mix. 
  11. Pour in the coconut cream and combine. 
  12. Snip the end off a piping bag, and fill with the icing. Pipe onto the cupcakes and decorate with chocolate sprinkles.
World Baking Day 2013 

 
 λκκλκκ