Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ντιπ με τόνο / Tuna dip




Μου τρώνε τις αναρτήσεις !!!!!

Ναι καλά ακούσατε, μου τρώνε τις αναρτήσεις.

Μα θα μου πείτε ... τα φαγητά των αναρτήσεων είναι για να τρώγονται.

Θα συμφωνήσω ... ΑΛΛΑ αφού φωτογραφηθούν θα πω εγώ.

Γιατι αν "εξαφανιστούν" τα πιάτα πριν απο την φωτογράφιση, ανάρτηση τέλος.

Και αυτό μου συμβαίνει (και σε εσάς φαντάζομαι) ουκ ολίγες φορές.

Τη σημερινή συνταγή, ας πουμε, την έφτιαξα 5 φορές σε διάστημα δύο εβδομάδων χωρίς να καταφέρω να την φωτογραφίσω και χρειάστηκε μια 6η φορά για να δει το φως της δημοσιότητας.

Τι τραβάω και εγώ η κακομοίρα η food blogger !!

Συνταγή λοιπόν σήμερα αγαπημένη.

Μου την έχει δώσει ο φίλος Παύλος, αρκετά χρόνια πριν.

Την έχω φτιάξει αμέτρητες φορές και είναι πάντα καλοδεχούμενη και εισπράττει πέραν του δέοντος κολακευτικά σχόλια.

Είναι εύκολη, γρήγορη, κυρίως νόστιμη και μπορεί να σερβιριστεί με οποιοδήποτε κυρίως πιάτο.

Δε, όταν θέλετε κάτι για σνακ ή να συνοδεύσετε ένα ποτήρι κρασί, νομίζω είναι η λύση.

Ετοιμάστε την, βάλτε την στο ψυγείο για να δέσουν οι γεύσεις και σερβίρετε.

Απλώστε το ντιπ σε φρυγανιές ή μίνι φρυγανάκια, σε κρακερ, σε φέτες μπαγκέτας ή φρυγανισμένο ψωμί.

Βάλτε το ντιπ σε μπωλ και συνοδέψτε μπαστουνάκια καρότου, αγγουριού, σέλερυ ή τσιπς πατάτας.

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και απολαύστε το.



Υλικά :
  • 320 γρ. τόνο σε νερό (2 κονσέρβες)
  • 215 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. άνιθο ψιλοκομμένο

Πως φτιάχνουμε το ντιπ τόνου :
  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να δέσουν οι γεύσεις.




I'm having hard time to post.

Why ?

Because I prepare my dishes for the posts but they disappear before I have the chance to photo shoot them.

So, without a photo there's no post.

Isn't that a hard time ?

I bake and cook the recipes to be eaten by my family, but I try to take the photos I need for the post, before they approach the dinner table.

That's not so easy every time.

Today's dip was cooked 5 times within 2 weeks time, without managing its photo shoot. I needed a 6th time to be able to post this recipe.

Don't you feel me ? I know you do.

The recipe I'm sharing today, was given to me by my friend Pavlos, years ago.

I've made it many many times and it was always a hit, receiving compliments. 

It's easy , quick , mostly delicious and can be served with any main course.

When you want something as a snack or to accompany a glass of wine , I think this is the solution .

Prepare the dip, place it in the refrigerator to combine the flavors and serve.

Spread the dip on toasted bread or on crackers , or even on sliced ​​baguette.

Put the dip in a bowl and accompany sticks of carrot , cucumber , celery or potato chips .

Let your imagination free and enjoy it.



Ingredients :
  • 320 gr tuna in water (2 tins)
  • 215 gr mayonnaise
  • 1 red onion finely chopped
  • 2 small pickled cucumbers
  • 1 tsp fresh dill finely chopped

Preparation :
  1. Mix all ingredients in a bowl.
  2. Place in the fridge for about an hour so that flavors are combined.