Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Χοιρινό με πιπεριές και μανιτάρια






Καλημέρα σας,

Ξέρω. Ξέρω. Εχετε μπουχτίσει τα κρεατικά μετά απο τόσο φαγητό λόγω των εορτών ... αλλά ... ένα καλό πιάτο με κρέας είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

Θα υποσχεθώ ότι τις επόμενες μέρες θα αναρτήσω και συνταγές πιο ελαφριές ... υπόσχομαι ... και ελπίζω να μπορέσω να κρατήσω την υπόσχεση.

Λοιπόν για σήμερα έχουμε χοιρινό .. πεντανόστιμο.

Η συνταγή είναι της Σοφίας απο τις συνταγές της παρέας.




Τι χρειαζόμαστε:

  • 700 γρ. φιλέτο χοιρινό
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζωμός βοδινού
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 175 γρ. κόκκινες πιπεριές
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 150 γρ. γιαούρτι  πρόβειο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • αλατοπίπερο

Πως φτιάχνουμε το χοιρινό :

  1. Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές, το αλατοπιπερώνουμε και το σωτάρουμε στο λάδι - βούτυρο να ροδίσει καλά.
  2. Το βγάζουμε από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και το διατηρούμε ζεστό.
  3. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και όταν σωταριστούν τις βγάζουμε επίσης με την τρυπητή κουτάλα να στραγγίξει το λάδι.
  4. Ξαναρίχνουμε το κρέας και τα μανιτάρια, αφαιρώντας όμως αρκετό από το λάδι που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
  5. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τον ζωμό.
    Λίγο πριν βράσει το κρέας, προσθέτουμε και τις πιπεριές για να μη λιώσουν.
  6. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους, το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, παίρνουμε ζουμάκι από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μπωλ με το αβγό, ανακατεύοντας συνεχώς, όπως κάνουμε με το αυγολέμονο.
  7. Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα και έιναι έτοιμο!
Συνοδεύστε το πιάτο με σπαγγέτι, πουρέ ή πατάτες ... ολα του πάνε. Εγω χρησιμοποίησα κρητικά ζυμαρικά που λέγονται "στριφτούδια".
Καλή όρεξη