Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Κουρκουμπίνια στο φούρνο






Καλημέρα σας,

Ερχεται το σαββατοκύριακο ... τι ωραία !!!

Κουρκουμπινάκια σας έχω σήμερα. Οχι τηγανιτά ... στο φούρνο. Οπότε "αθώα".

Ειναι συνταγή εύκολη και γρήγορη.

Την συνταγή την έχω απο την εκπομπή  "Chef στον αέρα".




Τι χρειαζόμαστε :

Για τα κουρκουμπίνια:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
Για το σιρόπι:
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • 1 βανίλια
  • λίγο χυμό λεμόνι

Πως φτιάχνουμε τα κουρκουμπίνια :

  1. Ανοίγουμε την συσκευασία και απλώνουμε τα φύλλα. Παίρνουμε δύο. 
  2. Λαδώνουμε το πάνω και στη συνέχεια διπλώνουμε και τα 2 μαζί, όχι ακριβώς στην μέση, έτσι ώστε οι πάνω άκρες να καλύπτονται από τις κάτω.
  3. Λαδώνουμε την επιφάνεια και διπλώνουμε με τον ίδιο τρόπο άλλες 2 φορές. 
  4. Πατάμε το διπλωμένο ζυμάρι με την παλάμη, για να φύγει ο αέρας. Τυλίγουμε την ζύμη, φτιάχνοντας ένα σφιχτό μακρόστενο ρολάκι. 
  5. Τοποθετούμε το ρολάκι πάνω σε ένα αντικολλητικό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Προσέχουμε η ένωση των φύλλων να είναι από κάτω. 
  6. Κόβουμε με ένα μαχαίρι μικρά κουρκουμπινάκια. Τα απλώνουμε στο ταψί, για να μην είναι κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο. 
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. 
  8. Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη, λίγο βανίλια για άρωμα και ξύσμα λεμονιού. Από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά και είναι έτοιμο. 
  9. Όσο το σιρόπι είναι ζεστό και τα κουρκουμπίνια χλιαρά τα ρίχνουμε στο σιρόπι και τα αφήνουμε για 1 ώρα να το ρουφήξουν.

Tips
Οταν διπλώνετε τα φύλλα σε ρολά μην τα πατήσετε πάρα πολύ με την παλάμη. Αφήστε τα να έχουν ελάχιστο "αέρα" για να είναι πιο μαλακά αργότερα.
Το σιρόπι που έχει η συνταγή είναι αρκετά "πυκνό" ... εγώ προτιμώ την αναλογία 1 προς 1 που "ρέει" πάνω απο τα κουρκουμπίνια και το βράζω μόνο 5-6 λεπτά μόνο.


Καλή επιτυχία