Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Καλοκαίρι 2012 - Μέρος Β΄


... και συνεχίζουμε το καλοκαιρινό μας οδοιπορικό.

ΚΟΙΛΑΔΑ 

Η Κοιλάδα είναι ένα ψαροχώρι πριν το Κρανίδι (κοντά στο Πόρτο Χέλι στη Πελοπόννησο). Ησυχο με λίγους κατοίκους.

Οι παραλίες για ακόμα μία φορά δεν μας απαγοήτευσαν.





Στην Κοιλάδα συναντήσαμε τη φίλη Λίλα. Γνωρίσαμε την οικογένειά της, συζητήσαμε περι μαγειρικής και blog, κάναμε κοινωνική κριτική και οπως ήταν φυσικό περάσαμε υπέροχα.

Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην γευτούμε τη μαγειρική της. Απολαύσαμε τα πιάτα που ετοίμασε με υλικά απο τον τεράστιο κήπο της. Τα φαγητά ήταν καλομαγειρεμένα, νόστιμα και πιστεύω ότι τα "φρέσκα" υλικά δίνουν πόντους στη γεύση.


Ο κόκκορας ο αλανιάρης με μακαρόνια και το αρνάκι με το πιλάφι ήταν τα χιτ του τραπεζιού ! Νοστιμότατα όμως και η κοτοσαλάτα, τα κολοκυθάκια με τα λουκάνικα και τη φέτα, ο μουσακάς, οι πατατούτες και τα γεμιστά κολοκυθάκια με τυρί. Το αυτοσχέδιο banoffee και τα μαφινάκια με το παγωτό δώσαν την απαραίτητη γλύκα στο τέλος. Το δε συκαλάκι που μας πρόσφερε με τον καφέ, ήταν θεϊκό και να φανταστείτε ότι δεν είμαι οπαδός των γλυκών του κουταλιού.


Λίλα μου, ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και ελπίζω να το ξανακάνουμε !


ΠΟΡΟΣ

Κοσμοπολίτικο νησί ... όχι σαν τη Μύκονο, αλλά δεν σε απογοητεύει !


Νησί που σου προσφέρει τα πάντα. Οτι τύπο διακοπών σου αρέσει μπορείς να τον απολαύσεις στον Πόρο.


Θάλασσα υπέροχη ...



Σε αυτό το υπέροχο νησί πρόσφατα άνοιξε εστιατόριο η φίλη Χρύσα. Οταν επισκεφθήκαμε τον "ασπρο γάτο" λειτουργούσε μόλις μία εβδομάδα.


Η θέα που απολαμβάνεις οταν βρίσκεσαι εκεί είναι χάρμα. Βλέπεις όλο τον Πόρο μπροστά σου. Οσο για το φαγητό, έχω να πω ότι η πίτσα που φτιάχνει η Χρύσα είναι απίθανη.



Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να "πουμε" πολλά με την φίλη μου, γιατι τα πιάτα όλα ετοιμάζονται απο την ίδια. Νομίζω ότι κάποια βοήθεια στην κουζίνα θα την χρειαζόταν. Ενας άνθρωπος είναι δύσκολο να τα βγάλει πέρα με τόσο μεγάλο μενού. Σιγά σιγά θα οργανωθεί η κατάσταση και το πολλά υποσχόμενα μαγαζί θα βρεί το δρόμο του.

Χρύσα μου, σου εύχομαι καλές δουλειές.


Τον Πόρο τον επισκεπτόμαστε συχνά τα τελευταία χρόνια. Εχουμε φάει σε πολλά απο τα εστιατόριά του. Ενα απο τα εστιατόρια που μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις είναι ο "Σπύρος".


Μιας και βρίσκεται στο κεντρικό λιμάνι του Πόρου και δίπλα στη θάλασσα, το περιβάλλον και η θέα αξίζουν. Η άψογη εξυπηρέτηση και το γρήγορο σέρβις μεγάλο ατού. Ολα τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν καλομαγειρεμένα με φρέσκα υλικά. Οι τιμές ανάλογες με το τι τρως.

ΒΑΘΥ

Οχι της Σάμου αλλά των Μεθάνων. Κρυμμένο λιμανάκι, ησυχαστήριο!



Η ψαροταβέρνα "Τζίμης" παίρνει τα εύσημα απο εμας εκει. Τα ψάρια πιασμένα απο τον ίδιο το Τζίμη, όχι πάντοτε τα ίδια. Καλομαγειρεμένο φαγητό και παρα πολύ καλό σέρβις. Δυστυχώς πέσαμε με τα μούτρα στο φαϊ και δεν πρόλαβα να τα αποθανατίσω ... επιφυλάσσομαι.


Σας κούρασα ? Ελπίζω όχι γιατι ... συνεχίζεται ...

Φιλιά πολλά




υ.γ. Η ανάρτηση έχει τις δικές μου απόψεις και φωτογραφίες.