Το σίγουρο είναι ότι η μπύρα πάει γάντι με το καλοκαίρι.
Υπάρχουν όμως οι φανατικοί, που την απολαμβάνουν και το χειμώνα.
Αυτά είναι δεδομένα που όλοι λίγο πολύ τα ξέρουμε.
Ποιός όμως ξερει ότι μπορείς να πιείς διαφορετική μπύρα ανάλογα με το τι είναι το πιάτο που τρώς ?
Ακόμα περισσότερο, ποιός γνωρίζει ότι μπορείς να συνοδεύσεις με μπύρα ένα γλυκό ?
Εγώ πάντως το έμαθα τώρα.
Μετά απο πρόσκληση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, παρακολούθησα ένα ενδιαφέρον σεμινάριο.
Στον ιδιαίτερο χώρο του DriskasTestKitchen, o Σεφ Β.Δρίσκας, μας είχε ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο μενού με ορεκτικό, κυρίως, γλυκό, τα οποία απολαύσαμε με την συνοδεία της ανάλογης μπύρας.
Μάθαμε γενικά για την μπύρα, τα χαρακτηριστικά της, πως να σερβίρουμε σωστά το κάθε είδος αλλά και πως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την μπύρα στη μαγειρική.
Ηταν ενα απόγευμα άκρως εποικοδομητικό, με απίθανες γεύσεις και ιδιαίτερες μπύρες.
The truth is that beer matches to the summertime.
But there are fanatics who enjoy beer even during winter.
These are facts that we all pretty much know.
But do you know that you could choose different type of beer for each course ?
Even more, who knows that you can accompany your dessert with a beer ?
But I now know.
Athenian Brewery invited me to attend an interesting seminar.
In the privacy of DriskasTestKitchen, Chef V.Driskas had prepared a complete menu with starter, main course and dessert, which we enjoyed in the company of the appropriate type of beer.
We were informed generally about beer, its features, how to properly serve each species and how we could use beer in cooking.
It was a very fruitful evening with tasty dishes and special beers.