Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Αφράτα μπιφτέκια / Fluffy burgers






Τι θα χτίσουμε πάλι ? Αυτό κάνει γκελ στον τοίχο ! Α τι ωραία έχουμε τουβλάκια σήμερα για φαγητό !

Αυτές είναι μερικές απο τις προτάσεις που ακούγονταν κάποια εποχή στην κουζίνα μου, έχοντας για φαγητό μπιφτέκια.

Αχ ... μεγάλη ιστορία τα μπιφτέκια !

Συνήθως η ήταν πέτρα ή είχαν γεύση άχυρου.

Είχα εμπιστευθεί διάφορα "γιατροσόφια" για τα μπιφτέκια μου.

Η μία γνωστή έλεγε βάλε ξύδι τα αφρατεύει, η άλλη έλεγε τρίψε ντομάτα τα κάνει ζουμερά, η επόμενη βάλε φρυγανιά αντί για ψωμί τα κάνει αφράτα ... και πολλά ακόμα κόλπα.

Αλλα πάντα για κάποιο λόγο συνδυασμό αφράτων και γευστικών μπιφτεκιών εγώ δεν είχα.

Μέχρι που βρήκα αυτή τη συνταγή που μοιράζομαι σήμερα μαζί σας.

Αφράτα, ζουμερά και γευστικά μπιφτέκια.

Και φυσικά η συνταγή κατοχυρώθηκε.

Συνταγή που πάντα πετυχαίνει και έβαλε τέλος στα διαφορα σχόλια για "τούβλα" ... χιιχιχιχ

Οταν την πρωτοδοκίμασα, απόρησα με το πολύ μαλακό και ίσως "νερουλό" μίγμα. Αναρωτιόμουν πως θα πλαστεί !Ομως πλάθετε πανεύκολα.

Με την ίδια ζύμη, αντικαθιστώντας τον μαϊντανό με δυόσμο έχω φτιάξει κεφτεδάκια τηγανιτά, του ονείρου.

Συνταγή που σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο.

Τέρμα λοιπόν για μένα η αναζήτηση για τα αφράτα μπιφτέκια. Ελπίζω και για κάποιους απο εσάς.


Τι χρειαζόμαστε:
  • 1kg κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
  • 2 αυγά
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (γλυκό)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

Πως φτιάχνουμε τα μπιφτέκια μας :
  1. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
  2. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σφίξει λίγο το μίγμα.
  3. Βγάζουμε απο το ψυγείο και πλάθουμε σε μπιφτέκια.
  4. Σε ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 45 περίπου λεπτά .


    What are we going to build again; This bounces on the wall! A nice ! bricks are for lunch today!

    These are some of the comments made in my kitchen, when we were having burgers.

    Ah... great burger stories!

    Usually burger came out heavy like stone or they had a straw flavor.

    Thru the years, I trusted various "remedies" for my burgers.

    One was saying add vinegar for fluffier burgers, the other one, add tomato cubes to make it juicy, the next one, put breadcrumbs ... and many more tricks were heard.

    But for some reason, i never had the combination of tasty and fluffy burger.

    Till I found the recipe I'm sharing with you.

    Fluffy, juicy and delicious burgers.

    And of course the recipe is a standard for me.

    A recipe that always succeeds, and gave an end to the various comments about "bricks" ... lol

    When I firstly tried the recipe, I was surprised by the very soft and perhaps "watery" mixture. I was wondering how this would end up to burgers! But it does.

    With the same mixture, replacing parsley with mint, I made heavenly meatballs.

    This recipe always turns out great.

    So the search for fluffy burgers is over. I hope for some of you too.


    Ingredients :
    • 1kg beef minced meat
    • 2 red onions (grated)
    • 280 ml fresh milk
    • 2 eggs
    • 1 bunch of parsley (chopped)
    • 280 gr breadcrumbs
    • 100 ml red wine
    • 1 tsp oregano
    • 2 tsp salt
    • 1 tsp black pepper
    • 1 tsp sweet red pepper
    • 100 ml olive oil 
       
    Preparation :
    1. Mix all ingredients and knead well.
    2. Place in the fridge for about 30 minutes to firm a bit.
    3. Take out of the fridge and take some of the mixture and turn into burger. Continue with the rest of the mixture.
    4. Line a greaseproof paper in a pan and place your burgers.
    5. Bake in preheated oven at 180C for about 45 minutes.



    Συνταγή της Ε.Πατσιλινάκου που βρήκα στις Συνταγές της παρέας / Recipe of E.Patsilinakou that I found in "syntages tis pareas".