Τι θα χτίσουμε πάλι ? Αυτό κάνει γκελ στον τοίχο ! Α τι ωραία έχουμε τουβλάκια σήμερα για φαγητό !
Αυτές είναι μερικές απο τις προτάσεις που ακούγονταν κάποια εποχή στην κουζίνα μου, έχοντας για φαγητό μπιφτέκια.
Αχ ... μεγάλη ιστορία τα μπιφτέκια !
Συνήθως η ήταν πέτρα ή είχαν γεύση άχυρου.
Είχα εμπιστευθεί διάφορα "γιατροσόφια" για τα μπιφτέκια μου.
Η μία γνωστή έλεγε βάλε ξύδι τα αφρατεύει, η άλλη έλεγε τρίψε ντομάτα τα κάνει ζουμερά, η επόμενη βάλε φρυγανιά αντί για ψωμί τα κάνει αφράτα ... και πολλά ακόμα κόλπα.
Αλλα πάντα για κάποιο λόγο συνδυασμό αφράτων και γευστικών μπιφτεκιών εγώ δεν είχα.
Μέχρι που βρήκα αυτή τη συνταγή που μοιράζομαι σήμερα μαζί σας.
Αφράτα, ζουμερά και γευστικά μπιφτέκια.
Και φυσικά η συνταγή κατοχυρώθηκε.
Συνταγή που πάντα πετυχαίνει και έβαλε τέλος στα διαφορα σχόλια για "τούβλα" ... χιιχιχιχ
Οταν την πρωτοδοκίμασα, απόρησα με το πολύ μαλακό και ίσως "νερουλό" μίγμα. Αναρωτιόμουν πως θα πλαστεί !Ομως πλάθετε πανεύκολα.
Με την ίδια ζύμη, αντικαθιστώντας τον μαϊντανό με δυόσμο έχω φτιάξει κεφτεδάκια τηγανιτά, του ονείρου.
Συνταγή που σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο.
Τέρμα λοιπόν για μένα η αναζήτηση για τα αφράτα μπιφτέκια. Ελπίζω και για κάποιους απο εσάς.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1kg κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
- 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
- 2 αυγά
- 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά
- 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι τριμμένο
- 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (γλυκό)
- 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Συνταγή της Ε.Πατσιλινάκου που βρήκα στις Συνταγές της παρέας / Recipe of E.Patsilinakou that I found in "syntages tis pareas".