Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Κοτομπουκιές στο φούρνο / Oven chicken bites






Ειπαμε ... κοτοπουλάκι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα !

Στραγάλια λοιπον σήμερα .. εεε ... κοτοπουλάκι που τρώγεται σαν στραγάλι εννοώ.

Μπουκίτσες ζουμερού κοτόπουλου παναρισμένο σε φρυγανιά και παρμεζάνα.

Ψήνονται στο φούρνο, οπότε μειώνονται οι θερμίδες.

Σίγουρα δεν μπορείς να φας μόνο ενα.

Οταν τα φτιάχνω γίνεται χαμός ... ποτε δεν είναι αρκετά.

Τα υλικά που περικλύουν τις μπουκίτσες δένουν μεταξύ τους και δίνουν ενα αποτέλεσμα γευστικότατο στο κατα τα άλλα αδιάφορο κοτόπουλο.

Φτιάξτε τα για μια βραδιά μπροστά στην τηλεόραση.

Τρώγονται ανετα και κρύα. Φτιάξτε τα και πάρτε τα στην εκδρομή με το σχολείο για κολατσιό.

Εγω έφτιαξα τις κοτομπουκιές, έψησα τα λουκανικάκια μου, τηγάνισα και ροδέλες πατάτες και έτοιμο το βραδινό μας.

Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε.



Τι χρειαζόμαστε :

  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πως φτιάχνουμε τις κοτομπουκίτσες :
  1. Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την γαλέτα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Βουτάμε τις μπουκίτσες πρώτα στο λαδολέμονο και μετά στο μείγμα γαλέτας-παρμεζάνας.
  5. Τοποθετούμε τις μπουκίτσες δίπλα δίπλα, σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα .
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.



Already said ... chicken at least once a week!

Chick peas today .. uh ... chicken bites, eaten as chick peas I mean.

Juicy chicken bites coated in breadcrumbs and parmesan.

Baked in the oven, thus reducing the calories.

I bet you can't eat just one.

Family goes crazy with these and are never enough.

The coating ingredients are so well combined that give a delicious and tasty result in the otherwise indifferent chicken.

Bake them and enjoy them in front of the TV.

Even cold are splendid. Bake and take them with you as a snack.

The other day I made these chicken nuggets, also some sausages, fried potatoes and da da .. our dinner was ready.


Try them, it worth the hassle.


Ingredients :
  • 700 gr chicken breast fillet
  • 100 gr breadcrumbs
  • 100 gr parmesan
  • 1/2 cup olive oil
  • juice of 1/2 lemon
  • 1 tsp mustard
  • salt
  • pepper
Preparation :
  1. Wash and rinse chicken. Cut in small bites.
  2. In a small bowl put olive oil, lemon, mustard, salt and pepper. Mix well to combine.
  3. In another small bowl put breadcrumbs and parmesan. Mix well.
  4. Dip chicken bites in lemon/oil first and then into breadcrumbs/parmesan mixture.
  5. Line a pan with greaseproof paper.
  6. Place nuggets on paper, close one to each other.
  7. Bake in preheated oven at 180C for about 20 minutes depending on your oven.




Συνταγή απο τη συνάδελφο Ελλη / recipe from my colleague Ellie