Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Πορτοκαλόπιτα







Καλημέρα σας,

Πορτοκαλόπιτες έχετε δοκιμάσει πολλές. Και εγώ το ίδιο.

Οταν όμως μου προσέφερε μια φίλη αυτή εδώ, ενιωσα πραγματική ευχαρίστηση.

Και όχι μόνο την πρώτη φορά. Ετυχε να την φάω 2-3 φορές και πάντα ήταν απίθανη.

Μακράν η καλύτερη πορτοκαλόπιτα που έχω φάει.

Οταν ζήτησα τη συνταγή απο τη Ζωή, παραξενεύτηκα που δεν είχε γιαούρτι.

Οσες συνταγές εχω δει για πορτοκαλόπιτα έχουν γιαούρτι και χυμό πορτοκάλι, η συγκεκριμένη όμως όχι.

Οπότε την έφτιαξα και εγώ και δεν απογοητεύτηκα.

Δοκιμάστε την και εσεις και δεν θα χάσετε.





Τι χρειαζόμαστε :

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι λάδι (1/2 ελαιόλαδο 1/2 καλαμποκέλαιο)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
       σιρόπι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  • λίγο λεμόνι

Πως φτιάχνουμε την πορτοκαλόπιτα :

  1. Βγάζουμε τα φύλλα κρούστας απο τη συσκευασία και τα αφήνουμε στον πάγκο μας, να ξεραθούν.
  2. Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα και βράζουμε για 10 λεπτά (απο τη στιγμή βρασμού).
  3. Οταν σβήσουμε το σιρόπι μας, προσθέτουμε το λεμόνι. 
  4. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  6. Παίρνουμε τα ξεραμένα φύλλα κρούστας και τα σπάσε σε πολυ μικρά κομμάτια σε ενα μπωλ.
  7. Στο μπωλ του μιξερ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη.
  8. Προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά, το μπέικιν και τη βανίλια.
  9. Ρίχνουμε το τριμμένο φύλλο και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  10.  Βάζουμε το μίγμα μας σε ταψάκι περίπου 28 εκ.
  11. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας
  12. Βγάζουμε απο το φούρνο και όπως είναι ζεστό ρίχνουμε επάνω του το χλιαρό/κρύο σιρόπι.
  13. Αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι και να κρυώσει το γλυκό μας.

Καλή επιτυχία