Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Κοτόπουλο με σάλτσα πράσσου μουστάρδας







Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα

Το κοτόπουλο είναι υλικό που βρίσκεται συχνά στις κουζίνες μας.

Συνήθως ψάχνω να βρω συνταγές για να το αλλάξω λίγο απο τον συνηθισμένο τρόπο μαγειρέματος.

Σήμερα λοιπόν έχουμε συνταγή για κοτόπουλο,ζουμερό, γευστικό, εύκολο και γρήγορο.





Τι χρειαζόμαστε :

  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο (εγω προτιμώ φιλέτο)
  • 1 ματσάκι δεντρολίβανο φρέσκο
  • 4 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
  • 3 μικρά πράσσα (το ασπρο μέρος ψιλοκομμένο)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. ασπρο κρασί
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1-2 κ.σ. μουστάρδα

Πως φτιάχνουμε το κοτόπουλο :

  1.  Τοποθετούμε ενα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.
  3. Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο και το ρίχνουμε στο κοτόπουλο.
  4. Πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. μουστάρδα σκόνης το κάθε κομμάτι.
  5. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  6. Με τα χέρια μας αλοίφουμε τα υλικά να πάνε παντού.
  7. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι.
  8. Τα "πατάμε" με μία σπάτουλα για να τα βοηθήσουμε να ψηθούν. Σιγοψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  9. Ψιλοκόβουμε τα πράσσα και τα βάζουμε στην άκρη του τηγανιού που σιγοψήνονται τα κοτόπουλα.
  10. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
  11. Γυρίζουμε τα κοτόπουλα απο την άλλη πλευρά και τα "πατάμε" ξανά με τη σπάτουλα.
  12. Ανακατεύουμε τα πράσσα και σβήνουμε με το κρασί.
  13. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και σιγοβράζουμε για 5 λεπτάκια.
  14. Οταν τα κοτόπουλά μας είναι έτοιμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  15. Κλείνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε το κοτόπουλο απο το τηγάνι.
  16. Προσθέτουμε τη μουστάρδα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τη γεύση μας.
  17. Σερβίρουμε κόβοντας τα κομμάτια κοτόπουλου σε φέτες και περιχύνοντας με τη σάλτσα.


Καλή όρεξη




Συνταγή J.Oliver