Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Σφολιατένια ρολά με τυριά






Καλημέρα σας

Απίθανο σνακ σας έχω σήμερα.

Για μπιριμποβραδιές όπως λέει η Εφη αλλά και για ελαφρύ βραδυνό γενικά.

Ακόμα και ορεκτικό για ενα τραπέζι.

Εσείς αποφασίζετε.





Τι χρειαζόμαστε :

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 500 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα
  • πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε κυβάκια (1 απο κάθε χρώμα)
  •  10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο ή 10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο


Πως φτιάχνουμε τα σφολιατένια ρολά :

  1. Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα ανοίγουμε με πλάστη καλά να μεγαλώσουν κι άλλο.
  2. Σκορπάμε τα υλικά μας στις σφολιάτες αρχίζοντας απο το μπέικον/ζαμπόν ύστερα τις πιπεριές και τελευταία τα τυριά.
  3. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια των φύλλων σφολιάτας, αφήνοντας 2 εκ. στην μία ακρη για να μπορέσουμε να κλείσουμε μετά το ρολό μας.
  4. Φτιάχνουμε ρολό αρχίζοντας απο την μία μακριά πλευρά προς την άλλη.
  5. Κλείνουμε καλά τη σφολιάτα μας και κόβουμε σε ρολάκια πάχοθς 3 εκ.  
  6. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Tips :

- Μπορείτε να προσθέτε ότι άλλο υλικό αγαπάτε. Πολύ ωραία ταιριάζει η ψιλοκομμένη ντοματούλα (χωρίς πολλά υγρά) και η φετούλα (εγω βάζω φέτα παντού)



 Καλή όρεξη



Συνταγή απο την Εφη