Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Μαγειρίτσα







Καλημέρα σας, καλή εβδομάδα και καλό Πάσχα να έχουμε.

Μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και οδεύουμε ολοταχώς προς το Πάσχα.

Οπότε με τη συνταγή σήμερα σάς πάω κατευθείαν στο Μεγάλο Σάββατο.

Η συνταγή της μαγειρίτσας που σας δίνω είναι η αγαπημένη της οικογένειας.

Εγω δυστυχώς δεν την τρώω την μαγειρίτσα αλλά την φτιάχνω κάθε χρόνο για την οικογένεια που την περιμένει με ανυπομονησία. Συνήθως βολεύομαι με αυγουλάκια και τσουρέκι (χιχιιχ) και ότι άλλο υπάρχει στο Αναστάσιμο τραπέζι.






Τι χρειαζόμαστε :

  • Εντόσθια απο το πασχαλινό αρνί
  • 1 Αντεριά
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος
  • 2 λεμόνια
  • 2-3 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • Ρύζι (1 κ.σ. για κάθε άτομο)


Πως φτιάχνουμε τη μαγειρίτσα :

  1. Πλένουμε τα εντόσθια και την αντεριά και τα ζεματάμε σε βραστό νερό.
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε ψιλά κομματάκια.
  3. Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι να μαλακώσει.
  4. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι και τα ψιλοκομμένα εντόσθια.
  5. Τα γυρίζουμε 5-6 φορές μέσα στο βούτυρο και προσθέτουμε τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό ή ζωμό βοδινού να τα σκεπάσει καλά.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν τα εντόσθια.
  8. Οταν βράσουν, ρίχνουμε και το ρύζι. Βράζουμε για 20 λεπτάκια.
  9. Για να φτιάξουμε το αυγολέμονο, χτυπάμε τα αυγά πολυ καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού.  Με μία κουτάλα παίρνουμε ζουμί απο τη μαγειρίτσα και την προσθέτουμε στο αυγολέμονο λίγο λίγο.  
  10. Αποσύρουμε την κατσαρόλα με τη μαγειρίτσα απο τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα μας.
  11. Σερβίρουμε


Καλή όρεξη




Συνταγή της Σ.Σκούρα