Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Σαλάτα με ντοματίνια / Cherry tomatoes salad








Οπως σας υποσχέθηκα σήμερα έχουμε συνταγή για σαλάτα.

Τη συγκεκριμένη σαλάτα τη δοκιμάσαμε στις εγκαταστάσεις των ΑΒ, στο γεύμα που μας παραθέσαν. Η συνταγή είναι του Σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου και είναι με υλικά που μπορούμε να βρούμε σε όλα τα ΑΒ.

Τη συνταγή μας την παραχώρησαν ο κ.Παπανδρέου και το team της ΑΒ και φυσικά εγώ δεν έχασα την ευκαιρία να την δοκιμάσω.

Μια συνταγή που επιδέχεται παραλλαγές και μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα του καθενός.

Μπορεί να σταθεί και σαν ελαφρύ βραδυνό.

Είναι εύκολη, χορταστική, νόστιμη, με ελληνικά προϊόντα ... τι άλλο να ζητήσουμε ?




Τι χρειαζόμαστε :

  •  4 Λαδοκούλουρα Κυθήρων μικρά
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 40 γρ. κάπαρη ( ξαρμυρισμένη και στραγγιγμένη)
  • 4 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 15 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 50 γρ. Λαδοτύρι Μυτιλήνης (χοντροτριμμένο)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 10 γρ πέστο μυρωδικών


Πως φτιάχνουμε τη σαλάτα μας :

  1.  Κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση και τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ μαζί με
    την κάπαρη, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το σουσάμι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Σε βαθύ πιάτο στρώνουμε τα λαδοκούλουρα αφού τα έχουμε μουσκέψει πολύ γρήγορα σε νερό.
  3. Προσθέτουμε από πάνω τα ντοματίνια, το λαδοτύρι και το πέστο.
  4. Σερβίρουμε



As promised, today's recipe is a salad.

I've tasted this salad on the premises of AB, at the lunch that was arranged for us. The recipe by Chef Alexander Papandreou, with ingredients that can be found in all AB stores.

The recipe was provided by Mr Papandreou and the AB team and of course I did not miss the chance to try it.

A recipe that is open to variations and can be tailored to the taste of everyone.

It can stand perfectly as a light supper.

It is easy, hearty, delicious, with Greek products ... what else to ask for ?



Ingredients :

  • 4 small rusks with oil (ladokoulouro)
  • 200 gr cherry tomatoes
  • 40 gr caper ( unsalted/water free)
  • 4 gr parsley finely chopped
  • 30 ml olive oil
  • 15 gr sesame (toasted)
  • 50 gr. Ladotyri cheese of Mytilini (coarse grated)
  • salt
  • freshly ground pepper
  • 10 gr herb pesto


Preparation :

  1.  Cut the tomatoes in half and mix well in a bowl with capers, parsley, olive oil, sesame seeds, salt and freshly ground pepper. 
  2. In a deep plate lay the rusks after we have soaked them in water very quickly. 
  3. Add the tomatoes, the cheese and last the pesto. 
  4. Serve and enjoy.