Το κοτόπουλο είναι βασική διατροφή της οικογένειάς μου.
Είναι στο τραπέζι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
Ψητό, τηγανιτό, κοκκινιστό, λεμονάτο, σχάρας ... οπως και να μαγειρευτεί πάντα εξαφανίζεται.
Αυτή τη φορά δοκίμασα μια συνταγή που το ήθελε γεμιστό.
Στήθος κοτόπουλου γεμιστό με βασιλικό και μαϊντανό, παρεούλα με λιαστή ντομάτα και φέτα.
Αρχισε να γουργουρίζει η κοιλίτσα σας ?
Η απόλαυση έρχεται όταν το τρως.
Ενα ζουμερό κοτόπουλο που κρύβει μέσα του γεύσεις αγαπημένες και αρώματα γαργαλιστικά.
Ημουν σίγουρη ότι θα ήταν ενα γευστικό πιάτο μόνο διαβάζοντας τα υλικά. Και δεν έπεσα έξω.
Και συν τοις άλλοις ... είναι εύκολο να ετοιμαστεί.
Θα πρότεινα να το συνοδεύσετε με ρύζι basmati ή ακόμα θα ταίριαζε με σπιτικό πουρε ... γιαμμμ !
Τι χρειαζόμαστε :
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό φρέσκο
- 8 λιαστές ντομάτες
- 1 κ.γ. λάδι απο τις λιαστές ντομάτες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ φέτα
- ξύσμα απο 1 λεμόνι
- 1/2 κ.γ. δενδρολίβανο
- πιπέρι
- 2 στήθη κοτόπουλου (4 κομμάτια)
- 2 κ.σ. λάδι για το τηγάνισμα
Πως φτιάχνουμε το κοτόπουλό μας :
- Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το μαϊντανό και το βασιλικό.
- Σε ενα μπωλ ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το βασιλικό, τις λιαστές ντομάτες.
- Προσθέτουμε το λάδι απο τις ντομάτες, το σκόρδο πολτοποιημένο και το ξύσμα λεμονιού.
- Κατόπιν προσθέτουμε τη φέτα τρίβοντάς την με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε πιπεράκι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε το ένα κομμάτι απο το στήθος, παραμερίζουμε το παραφίλετο και απο την μέσα μεριά κόβουμε κατά μήκος σχηματίζοντας μια "τσέπη" προσέχοντας να μην κόψουμε το κρέας πέρα-πέρα.
- Κάνουμε το ίδιο και στα υπολοιπα 3 κομμάτια.
- Χωρίζουμε τη γέμιση σε 4 μέρη (πανω σε ενα ξύλο κοπής ιδανικά) .
- Παίρνουμε το ενα κομμάτι και τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στην "τσέπη" που έχουμε δημιουργήσει, πατικώνοντάς την και διπλώνοντας το παραφίλετο να αγκαλιάσει την "τσέπη".
- Βάζουμε τις 2 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι με το παραφίλετο/τσέπη απο την πάνω μεριά.
- Παίρνουμε ενα αντικολλητικό χαρτί στο μέγεθος του τηγανιού και το βρέχουμε καλά κάτω απο τη βρύση μας. Το τοποθετούμε σαν καπάκι στο τηγάνι.
- Αφήνουμε να μαγειρευτούν τα κοτόπουλα, γύρω στα 15 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι που και που για να μην μας κολλήσουν.
- Μετά απο αυτό το χρόνο, τα κοτόπουλα πρέπει να έχουν πάρει χρώμα απο κάτω. Τα γυρίζουμε, προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τα σκεπάζουμε ξανά με το χαρτί και με ένα βαρύ καπάκι τα πατικώνουμε ώστε να ξεροψηθούν.
- Ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά.
- Μεταφέρουμε σε πιάτο και κόβουμε σε λοξά κομμάτια.
- Περιχύνουμε με τους χυμούς απο το τηγάνι και σερβίρουμε.
For my family, the chicken is an essential dish in the menu .
We have it on the table at least once a week.
Grilled, fried, braised, with lemon, grilled ... whatever way it's cooked, it disappears.
This time I tried a recipe that was for chicken to be stuffed.
Chicken breast stuffed with basil and parsley, with sun-dried tomato and feta.
Is your stomach already rumbling ;
The joy comes by eating.
A juicy chicken that hides the favorite flavors and tickling aromas .
I was sure it would be a delicious dish only by reading the ingredients. And I was right .
And moreover ... its a dish that's easy to prepare.
I would suggest you accompany it with basmati rice or even with homemade mashed potatoes ... yummy!
Ingredients :
- 1 small bunch of fresh parsley
- 1 small bunch of fresh basil
- 8 jarred sun-dried tomatoes
- 2 tsp of sun-dried tomatoes' oil
- 2-3 cloves of garlic
- 100 gr feta cheese
- zest of 1 lemon
- 1/2 tsp rosemary
- pepper
- 2 chicken breasts (4 pieces)
- 2 tbsp frying oil
Preparation :
- Wash and dry parsley and basil.
- In a bowl finely chop parsley, basil and sun-dried tomatoes.
- Add tomatoes' oil, mashed garlice and lemon zest.
- Add the feta cheese crumbled and pepper.
- Mix well and set aside.
- Wash chicken breasts and with a knife fold back the fillets and cut a little pocket in each one.
- Divide the filling into 4 parts. Put each part into the middle of each chicken breast, pat it down, then fold the chicken back over to cover.
- Add frying oil to a pan. Lay the chicken to the pan, pocket side up.
- Scrunch up a sheet of greaseproof under the tap. Flatten out and tuck over the chicken.
- Leave to cook, for about 15 minutes, shaking the pan every now and then.
- When that time is over, chicken should be golden underneath.
- Turn each breast over, add the rosemary to the pan. Re-cover with the greaseproof. Put a heavy lid on top of the greaseproof to push it down a bit, so that it gets crispy.
- Transfer the chicken breasts to a plate and cut them into slices.
- Pour over the juices from the pan and serve.
Bon appetit
Συνταγή του J.Oliver / J.Oliver's recipe