Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Μοσχαράκι με αρακά





Γειά σας

Μπορεί ο καιρός να μην τραβάει πολύ φαγητό, αλλά ανάβουμε το aircondition και μια χαρά τρωμε τα κοκκινιστά.

Τον αρακά τα παιδάκια μου δεν τον πολυσυμπαθούν, οπότε βρήκα ευκαιρία τώρα που λείπουν να τον φτιάξω.

Και επειδή φαγητό χωρίς κρέας δεν είναι φαγητό, σύμφωνα με τον σύζυγο, αποφάσισα να κάνω μοσχαράκι με αρακά.

Αυτή τη φορά χρησιμοποιησα "ποντίκι" μοσχαριού για να έχει αυτό το ζελέ που κάνει το κρεατάκι πιο μαλακό.

Επειδή όμως δεν ήθελα να κάνω τη κλασσική συνταγή, έψαξα στο διαδίκτυο και έπεσα στη συνταγή της Ελενας που είχε αρκετά μυρωδικά και είπα "εδώ είμαστε".

Οι αλλαγές που έκανα είναι να προσθέσω λίγο θυμάρι που μου αρέσει και λίγες πατατούλες.

Πιάτο γεμάτο αρώματα ... καταπληκτικό.



Τι χρειαζόμαστε :

  • 1.5 kg μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 κούπα μαϊντανό
  • 1,5 κ.γ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. αρακά
  • μισό ματσάκι άνηθο
  • 2 πατάτες σε κυβάκια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως φτιάχνουμε το μοσχαράκι :

  1. Σωτάρουμε σε αρκετό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
  2. Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
  3. Σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, τις ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και 1 κούπα νερό και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί, χαμηλώνοντας την φωτιά.
  6. Μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε τον αρακά, τις πατάτες και τον άνηθο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη. 
  7.  Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμάκι για βούτες και τυρί φετούλα


Καλή όρεξη