Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Κεκομπαλάκια / Cake pops




Τις είδα και τις λάτρεψα.

Αυτές τις μπουκιές ζουμερού κέικ με επικάλυψη λαχταριστής σοκολάτας, που στέκονται στα γλυφιτζουροξυλάκια με ευφάνταστη πολλές φορές διακόσμηση.

Ειχαν μπεί στην "to do" λίστα απο καιρό.

Μα είναι τόσο όμορφα !!!!

Τα έφτιαξα και ενθουσιάστηκα.

Το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει για την λίγο παραπάνω δουλίτσα που χρειάζονται.

Φτιάξτε λοιπόν ενα κέικ που ξέρετε ότι σας αρέσει και διακοσμήστε σύμφωνα με το γούστο σας.

Οι φωτογραφίες είναι απο τα cake pops που ετοίμασα για να μοιραστούν μαζί με τα μαρεγκάκια στη βάφτιση της μικρής Βασιλικής.

Για τα συγκεκριμένα, διάλεξα απλά πράγματα ...σοκολάτα χρωματισμένη ροζ και άσπρα τρουφάκια!

Εσείς αν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη.



Υλικά :
  • 1 κέικ βάρους περίπου 800 γρ.
  • 4 κ.σ. γλάσο
  • 400 γρ άσπρη κουβερτούρα
  • ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • άσπρα πολύ ψιλά τρουφάκια για τη διακόσμηση
για το γλάσο
  •  3 φλ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
  • 1/3 φλ. βούτυρο (μαλακωμένο)
  • 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • 85 γρ. κουβερτούρα
  • 2-3 κ.σ. γάλα

Πως φτιάχνουμε τα κεκομπαλάκια :

γλάσο
  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Στο μπωλ του μίξερ βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά την κοσκινισμένη ζάχαρη ενω συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Βάζουμε και τη βανίλια.
  5. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Ρίχνουμε και τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
  7. Προσθέτουμε το γάλα κουταλιά-κουταλιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα.
  8. Αφήνουμε στην άκρη.
 κεκομπαλάκια
  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ θρυμματίζουμε το κέικ με τα χέρια μας.
  2. Προσθέτουμε το γλάσο και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.
  3. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  4. Βάζουμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη για 15 λεπτά να σφίξουν ελαφρά.
  5. Λιώνουμε 50 γρ απο την λευκή κουβερτούρα.
  6. Βγάζουμε τα μπαλάκια απο την κατάψυξη, βουτάμε τα ξυλάκια των cake pops στη σοκολάτα και τα καρφώνουμε στα μπαλάκια.
  7. Βάζουμε στην κατάψυξη για ακόμα 15 λεπτά.
  8. Λιώνουμε την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα και ρίχνουμε τόσο χρώμα όσο έντονο θέλουμε να το κάνουμε. Ανακατεύουμε καλά ώστε το χρώμα να είναι ενιαίο.
  9. Βγάζουμε τα cake pops απο την κατάψυξη.
  10. Κρατώντας τα απο το ξυλάκι τα βυθίζουμε στη σοκολάτα και τα τινάζουμε με προσοχή ώστε να φύγει η επιπλέον σοκολάτα.
  11. Ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα τα τρουφάκια και καρφώνουμε τα cake pops σας στο φελιζολ.
  12. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ωρίτσα και είναι έτοιμα.



I saw them and loved them.

Loved these bites of juicy cake with the delicious chocolate coating, that stand on top of the lollipop sticks, often with imaginative decoration.

Had entered my "to do" list immediately.

Oh ! they look lovely !! 

Their appearance worth the job needed to be done .

Bake your favorite cake and decorate according to your taste.

The photos in this post, show the cake pops I prepared along with the meringue cookies for the christening of Vassiliki .

For these, I've chosen simple things ... pink chocolate and white truffles !

If you want something more special, let your imagination run wild.




Ingredients :

cake pops
  • 800 gr chocolate cake (cooled)
  • 4 tbsp frosting
  • 400 gr white chocolate
  • pink food coloring
  • fine white sprinkles for decoration
frosting
  • 3 cups icing sugar (sifted)
  • 1/3 cup butter (softened)
  • 2 tsp vanilla extract 
  • 85 gr chocolate
  • 2-3 tbsp milk 

Preparation :

frosting
  1. Melt chocolate in bain-marie. Let aside to cool down.
  2. In your stand mixer's bowl, beat butter on low speed until fluffy. 
  3. Add gradually the sifted icing sugar. Continue beating. 
  4. Stir in vanilla and mix.
  5. Add melted and cooled chocolate and beat till all ingredients combined. 
  6. Add milk by spoonful until frosting becomes smooth and spreadable. 
  7. Let aside.
cake pops
  1. In a big bowl, crumble the cake with your hands.
  2. Mix in frosting till combined.
  3. Get a portion from the mixture and form big walnut size balls. Place them in a baking tray lined with parchment paper.
  4. Place tray in the freezer for 15 minutes to firm up a bit.
  5. Melt 50 gr of white chocolate.
  6. Get tray from the freezer, dip lollipop sticks in the melted chocolate and insert into balls, pushing it till halfway.
  7. Place in freezer for 15 more minutes.
  8. Melt rest of the chocolate and add as much food coloring as needed according to the color you want to get.
  9. Take cake pops off the freezer.
  10. Dip cake pops, by holding them from the stick, into the melted chocolate in a way that entire cake pop is coated with chocolate. Tap off any excess chocolate.
  11. Sprinkle with white sprinkles and  place them in a stryrofoam block.
  12. Place in the fridge for half an hour and you're done.