Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αλμυρά μπισκότα με τυριά και λιαστή ντομάτα / Savory cookies with cheese and sundried tomato



Και σε πιάνει μια λιγούρα.

Νοιώθεις το στομάχι σου να σε τραβάει.

Θέλεις κάτι να φάς.

Κάτι λίγο, κάτι απλό, κάτι που απλώς να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Αλλά αναρωτιέσαι τι να είναι αυτό ?

Γλυκό ή αλμυρό ?

Κάποιες φορές υπερισχύει το γλυκό, κάποιες το αλμυρό.

Για το γλυκό είμαι σίγουρη ότι "τσιμπάτε" λίγη σοκολατίτσα .. εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω.

Οταν όμως θέλετε κάτι αλμυρό, τι διαλέγετε ?

Μια φρυγανιά ? Λίγο τυράκι ?

Οτι και αν ήταν αυτό, ξεχάστε το.

Σας έχω ενα υπέροχο αλμυρό σνακ.

Μπισκοτάκι με διάφορα τυριά και λιαστή ντομάτα.

Εχει απίθανη γεύση και το μεγεθός του το κάνει ιδανικό για τις "δύσκολες" ώρες.

Ετοιμάστε μια δόση και θα έχετε το ιδανικό σνακ για αρκετές μέρες και για ότι ώρα το χρειαστείτε.

Το cheddar που περιέχει, του δίνει την ιδιαίτερη γεύση, ενώ η λιαστή ντομάτα, του δίνει λίγη ένταση.

Είναι εύκολο στην παρασκευή του και δεν χρειάζεται να προσέξετε τίποτα ιδιαίτερα.

Εχετε τα υλικά σας σε θερμοκρασία δωματίου, τρίψτε και ψιλοκόψτε τα πριν αρχίσετε να αναμιγνύετε.

Για πιο βουτυρένια γεύση έχω χρησιμοποιησα το Flora με βούτυρο. Μου έδωσε την μυρωδιά και τη γεύση του βουτύρου χωρίς να γίνει "βαρύ".




Υλικά :
  • 170 γρ. Flora με βούτυρο
  • 170 γρ. τυρί cheddar (τριμμένο)
  • 100 γρ. τυριά διάφορα (τριμμένα)
  • 10-15 λιαστές ντομάτες
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1/4 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. εστραγκόν

Πως φτιάχνουμε τα μπισκότα μας :
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170β.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το Flora, τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα.
  3. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  4. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε για λίγο. Αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μουστάρδα, την πάπρικα και το αλάτι.
  6. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
  7. Ανακατεύουμε τα δύο μίγματα να ενωθούν.
  8. Παίρνουμε μια κουταλιά απο το μίγμα και πλάθουμε μπαλάκι.
  9. Το πιέζουμε σε σχήμα δίσκου πάχους 1 εκ. περίπου.
  10. Βάζουμε τα μπισκότα μας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
  11. Ψήνουμε για περίπου 20 λετπά μέχρι να ροδίσουν. 




And you are craving to eat.

Something small, something simple, something that will make you feel better.

But you wonder what that could be.

Sweet or savory ?

Sometimes it tends to be sweet , some savory.

For the sweet part, I'm sure that, a bit of chocolate it's your choice .. at least that's mine.

But when you want something savory, what do you choose ?

A toasted bread ? A bit of cheese ? or what ?

Whatever that was, forget it.

I will share with you a wonderful savory snack.

Cookies with variety of cheese and sundried tomato.

It has great taste and a size that makes it ideal for the " difficult " times .

Bake a portion and you have the perfect snack for several days and handy when needed.

The cheddar is giving its distinctive taste and the sundried tomato puts a little volume.

It is easy to make and you do not need to watch anything really.

Have your materials at room temperature , grind and chop them before you start to mix .

For more buttery flavor I have used the Flora with butter . It gives the smell and taste of butter without turning your cookies "heavy " .



Ingredients :
  • 170 gr butter
  • 170 gr cheddar grated
  • 100 gr various cheeses grated (gouda, emental, gruyere)
  • 10-15 sundried tomatoes
  • 2 eggs
  • 300 gr all purpose flour
  • 1/2 tsp salt
  • 1 tsp mustard powder
  • 1/4 tsp smoked paprika
  • 1/4 tsp dry thyme
  • 1 tsp dry estragon

Preparation :
  1. Preheat oven at 170C.
  2. In a bowl place butter, cheeses and beaten eggs.
  3. Mix ingredients till combined.
  4. Add the sundried tomatoes and mix a bit more. Let aside.
  5. In a bowl sift the flour, mustard, paprika and salt.
  6. Add the herbs and mix.
  7. Add flour mix to the butter mix and knead.
  8. Get a portion and shape to a ball.
  9. Flatten to make a disc of 1cm thickness.
  10. Place cookies in a baking tray lined with parchment paper.
  11. Bake for about 20 minutes till golden. 





Adapted recipe from flora.gr