Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Τα εστιατόρια του καλοκαιριού - "Ergina" στη Μήλο / Restaurant review - "Ergina" at Milos island




Σήμερα έχουμε ανασκόπηση του καλοκαιριού απο γαστρονομικής απόψεως.

Δεν θα μπορούσα να μην αφιερώσω μία ανάρτηση στα εστιατόρια που επισκέφτηκα και να σας πω την αποψή μου.


Βρεθήκαμε στην "ΕΡΓΙΝΑ" μετά απο πρόταση φίλου. "Να πάτε στην Τρυπητή και να φάτε στην Εργίνα, ήταν συμμαθητριά μου στο σχολείο, θα σας περιποιηθεί.", ήταν τα λόγια του.

Που να ήξερα ότι η πρόταση ήταν για το καλύτερο εστιατόριο της Μήλου.



Μόλις φτάσαμε, μας υποδέχτηκε φιλικότατα η Εργίνα, πριν ακόμα προλάβουμε να της πούμε ποιος μας έστελνε.

Το εστιατόριο έχει μια υπέροχη θέα που σίγουρα θα είναι καταπληκτικά το βράδυ.



Η εξυπηρέτηση απο την Εργίνα αλλά και απο τον νεαρό υιό υποδειγματική. Ηταν χαρά της να μας εξηγήσει κάθε πιάτο και να μας προτείνει τι να φάμε.

Και άρχισαν να φτάνουν τα πιάτα .. όχι μόνο ότι παραγγείλαμε αλλά η καλή μου Εργίνα έφερε μικρές μερίδες να δοκιμάσουμε από κάποια επιπλέον.

Τα κλασσικά πιταράκια της Μήλου. Περιέχουν το ντόπιο ξηρό τυρί της Μήλου. Απαιχτα. Τα καλύτερα που φάγαμε στο νησί και πιστέψτε με δοκιμάσαμε πάρα πολλά.

 Σαλάτα "Εργίνα" .. ιδιαίτερη, ωραία και δροσερή.

 Κρεμμυδόπιτα ... μμμ τα κρεμμύδια όλο γλύκα και το χειροποίητο φύλλο όλα τα λεφτά .. συνταγή της γιαγιάς.

 Παντζαροσαλάτα .. αγαπημένη ... δεν έχω φάει καλύτερη ούτε στην Αθήνα .. θα μπορούσα να φάω δέκα πιάτα.

Πατατότουρτα ... γεύσεις και αρώματα όλα σε ένα πιάτο. Ενα κομμάτι ίσως να μην σας είναι αρκετό.

 Μοσχαράκι κοκκινιστό με λαζάνια. Χειροποιητα λαζάνια ... ότι καλύτερο.

 Κατσικάκι κοκκινιστό με λιαστό πελτέ (ντόπιο προϊόν). Θεσπέσιο ... λουκούμι .. ανεπανάληπτη γεύση !!

 Μουσακάς .. τρως ενα ταψί άνετα. Είναι τόσο ελαφρύς που δεν το φαντάζεσαι. Χάρη στην Εργίνα και τον "δικό" της τρόπο μαγειρέματος.

 Σκορδολάζανα ... αγαπημένο φαγητό των κατοίκων της Μήλου. Ο αντρας μου που είναι φαν του σκόρδου το λάτρεψε αυτό το πιάτο.

 Πουρές μελιτζάνας με μοσχάρι κοκκινιστό. Γευστικότατο πιάτο.

Μοσχαρίσιος μεζές με ντομάτα και κρεμμύδια ... μμμμμ σλουρπ

 Κρέμα καραμελέ με άρωμα καφέ. Η παρουσίαση δίνει ρέστα.

Μπακλαβάς ... αχχχχχχ δεν έχω λόγια

Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνω γιατί θεωρείται (και είναι) το καλύτερο εστιατόριο της Μήλου.

Οτι και να δοκιμάσαμε ήταν απίστευτο, οι γεύσεις δεμένες όπως πρέπει και τα πιάτα σού βγάζουν την αγάπη της Εργίνας για αυτό που κάνει.

Μεγάλη χαρά και τιμή αισθάνθηκα όταν η Εργίνα με προσκάλεσε να δω το "βασίλειό" της. Μπήκαμε στην κουζίνα και μου έδειξε τα φαγητά που ετοιμάζει καθημερινά η ίδια. Μοσχοβολιστά ταψιά παντού να περιμένουν τους τυχερούς που θα τα απολαύσουν.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα, αν βρεθείτε στη Μήλο να κάνετε ένα πέρασμα απο την "Εργίνα", να γευτείτε τα υπέροχα πιάτα της και να της δώσετε τα φιλιά μου .

Εργίνα μου, ευχαριστώ για το υπέροχο γεύμα ! Ελπίζω να έχω την τύχη να ξαναβρεθώ εκεί.




Today its all about a gastronomic overview of the summer!


I have to dedicate a post on the restaurants I visited, give you my review and share my opinion.

A friend of ours suggested that I visit the restaurant "Ergina" while at Milos island.  "Go to Tripiti to eat at Ergina, she was my high school classmate, she will take care of you" he said.

I couldn't even imagine that he was referring to the best restaurant of the whole Milos. 

We experienced a warm welcome from Ergina herself, before we even had the chance to let her know who suggested to us her place.

The restaurant benefits from a stunning view, which I can imagine how great would be at night time.


The service that we received from Ergina and her young son, was more than great. Ergina, with pleasure, explained each and every dish and of course she made her own suggestions

The ordered dishes started arriving ... along with additional dishes that Ergina kindly offered to us to taste,

Mini cheese pies with the local dry cheese ... Delicioussss .. The best of the whole island and believe me, I've tasted enough of them.
"Ergina" salad .. unique and refreshing.
Onion pie ... onions, unbelievable sweet with handmade phyllo ... granny's recipe
Beet root salad .. haven't tasted a better one, even here in Athens. I could keep on eating for ever.
Potato salad .. tastes and aromas in a dish. Maybe only a piece of it won't be enough.
Beef in red sauce with fettuccine. Homemade fettuccine .. nothing better.
Young goat in red sauce and sundried tomato paste (local product) .. divine !!!
Mousakas ... but light .. as only Ergina knows best.
Fettuccine with garlic sauce ... favorite dish of the locals. My husband as garlic-fan, he loved it.
Mash eggplant with beef in red sauce .. Tasteful dish.
Beef in the oven with tomato and onions ... mmm slourppp
Caramel custard with coffee aroma .. the presentation is a hit !!
Baklavas ... amazing !


When our meal came to an end, I completely understood the reasons that justify this restaurant as the best of Milos.

Whatever we had the chance to taste, was incredible, the blend of the different tastes was exactly as it should be, and all the dishes were reflecting Ergina's passion for food and cooking.

I got happy, excited and honored when Ergina invited me into her "kingdom". In the restaurant's kitchen, she showed me the dishes that herself prepares every single day. A fragrant blend, occupying the whole place, was rising from the pans that patiently were waiting to be enjoyed by the lucky customers.

If you have the chance to be at Milos island, I suggest you visit "Ergina" in order to taste her awesome dishes and give her my regards.

Ergina, I would like to thank you for the unforgettable meal ! I wish to be lucky enough and come back soon.









υ.γ. η ανάρτηση περιέχει τις δικές μου απόψεις και φωτογραφίες
p.s. the post contains my opinion and my photos