Για τις λιγούρες ...
Για "κάτι" επιπλέον στο τραπέζι μας ...
Για "σνακ" στο γραφείο ή στο σχολείο ...
Γιατί όχι για πρωινό ή ελαφρύ μεσημαριανό ...
Νομίζω ότι είναι κατάλληλα για οποιαδήποτε ώρα και περίσταση.
Μιλάω για τα αλμυρά μάφιν που σας έχω σήμερα.
Εγώ τα έφτιαξα πρώτη φορά για ενα πικ-νικ και έκτοτε βρίσκουν κατά καιρούς μια θέση στην καθημερινότητά μας.
Φτιάχνονται εύκολα, ετοιμάζονται γρήγορα και τρώγονται ακόμα γρηγορότερα.
Είμαι σίγουρη ότι θα τα αγαπήσετε και εσείς όπως και εμείς.
Τα υλικά όπως πάντα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσοχή στην προσθήκη του αλατιού γιατι ήδη τα τυριά και οι ελιές είναι αλμυρά.
Εαν δεν έχετε διάθεση ή χρόνο για πολλά πολλά, χρησιμοποιείστε
-αρακά κονσέρβα τον οποίο θα στραγγίξετε
-ελιές συσκευασμένες, έτοιμες κομένες σε ροδέλες
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και καλαμπόκι. Τό βράζετε εσείς ή παίρνετε έτοιμο κονσέρβα.
Φυσικά αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και προσθέστε/αφαιρέστε υλικά σύμφωνα με τη γεύση που σας αρέσει.
Η δόση βγάζει 18-20 μάφιν ανάλογα με το πόσο θα γεμίσετε τις θήκες σας.
Καλή όρεξη
Υλικά :
- 1 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 250 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 120 γρ καρότα (τριμμένα)
- 1 1/4 φλ. γάλα
- 250 γρ. αρακά
- 200 γρ. ελιές (χωρίς κουκούτσι,σε ροδελίτσες)
- 90 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
- 90 γρ. εμμενταλ (τριμμένο)
- 3 αυγά
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι και πιπέρι
Πως φτιάχνουμε τα μαφινς :
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180β.
- Βουτυρώνουμε τις μαφινοθήκες και αφήνουμε στην άκρη.
- Βγάζουμε τα κουκούτσια απο τις ελιές και τις κόβουμε ροδελίτσες.
- Ζεματάμε τον αρακά για 6-7 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τον στραγγίζουμε.
- Σε μπωλ βάζουμε το αλεύρι και το μπεικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε καλά τα αυγά με το βούτυρο και το γάλα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα, τα τυριά, τον αρακά, τις ελιές και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το μίγμα στις μαφινοθήκες.
- Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και ροδίσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
For the craving moments ...
For "something" more on your table ...
For a quick snack at the office or at school ...
Why not for breakfast or light lunch ...
I think they could fit in any time or occasion.
What I'm talking about ? I'm talking about the savory muffins recipe I'll share today.
The first time I made them was for a picnic party, since then they've found their place in our menus.
They're easy to make, quick to be done and they disappear in no time.
I'm sure you will love them as we do.
Ingredients, as always, should be in room temperature.
Extra care is needed with salt addition since cheeses and olives are salty enough.
If you don't have the time or the desire to do all things from scratch, use
-canned peas which you have to drain
-packed olives, ready cut in rounds.
You could also add some corn kernels. Boil them by yourselves or use canned ones.
Use your imagination and taste and add/remove ingredients accordingly.
This batter quantity will give you 18-20 muffins depending on how full you'll have the muffin cups.
Enjoy
Υλικά :
- 1 cup butter or margarine
- 250 gr self rising flour
- 120 gr carrots (grated)
- 1 1/4 cup milk α
- 250 gr peas
- 200 gr olives (pit removed and flesh cut in rounds)
- 90 gr parmesan (grated)
- 90 gr emmental (grated)
- 3 eggs
- 1 tsp baking powder
- salt and ground black pepper
Preparation :
- Preheat oven at 180C.
- Grease the muffin cups and let aside.
- Remove pits from olives and cut the flesh in small rounds or roughly chop them.
- Blanch peas for 6-7 minutes in salted water. Drain and let aside.
- In a bowl combine flour and baking powder.
- Beat together eggs, butter and milk.
- Add flour and stir till ingredients combined.
- Add carrots, cheeses, peas, olives and stir.
- Distribute batter in muffin cups filling 2/3 of the cup.
- Bake for 40-50 minutes till puffed and golden brown.
- Let them cool down a bit and serve.