Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
Τα καταφέραμε ... δηλαδή ο τεχνικός τα κατάφερε.
Το λαπτοπ μου δουλεύει αλλά δεν ξέρω για πόσο ... ιχιχιχιιχ
Κάνω έρευνα αγοράς για καινούριο και μέχρι τότε κάνω και τον σταυρό μου να μην με αφήσει στα κρύα του λουτρού πάλι.
Βέβαια, να είναι καλά ο γιός μου, θα έχω back up τα αρχεία μου ώστε να μπορώ να εργαστώ και απο άλλο τερματικό.
Θα το ξαναπώ ... αχ αυτή η τεχνολογία ... σου είναι απαραίτητη για το blogging.
Ας μην μιζεριάσουμε όμως Δευτεριάτικα ... ας σκεφτόμαστε θετικά.
Τι καλύτερη λοιπόν θετική σκέψη απο μια συνταγή (ολο το φαϊ στο νού μου εγώ).
Μόλις τελείωσε μια περίοδος διακοπών, που είμαι σίγουρη ήταν γεμάτη απο όλες τις απόψεις και περισσότερο γεμάτη με καλούδια απο φαγητά και γλυκά.
Εγώ πάντως το "τσίμπησα" το κιλό μου (μόνο 1, πάλι καλά) και αν το προσθέσω στα 10 επιπλέον που έχω ... αφήστε ... είπαμε θετικές σκέψεις.
Για αποτοξινωση λοιπόν θα φτιάξουμε σαλατούλα ... με κρεατάκι μέσα για να μην πάθει κανα σοκ ο οργανισμός μας .... χιχιιχιιιχιχ
Τη συνταγή αυτή την είχα ετοιμάσει για τον διαγωνισμό των T.G.I.Fridays. Δεν διακρίθηκε αλλά μιλώντας με την υπεύθυνη μου ανέφερε ότι θα ήταν μια τέλεια επιλογή για το καλοκαιρινό μενού.
Αφού λοιπόν κάπου στον ορίζοντα φαίνεται να μας έρχεται το καλοκαίρι αποφάσισα να σας δώσω τη συνταγή.
Διαλέξτε τα πράσινα λαχανικά που προτιμάτε, ψήστε το "light" κοτοπουλάκι στο γκριλ σας, προσθέστε το μήλο και τα αμύγδαλα για μια διαφορετική νότα, περιχύστε με τη σάλτσα γιαουρτιού και έτοιμο το θρεπτικό/αποτοξινωτικό/ελαφρύ γεύμα σας.
Είναι μια σαλάτα που γίνεται εύκολα και γρήγορα και πάνω απο όλα σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει.
Υλικά :
- 150 γρ κοτόπουλο στήθος
- 300 γρ ανάμικτα πράσινα λαχανικά (μαρούλι, λόλα, ρόκα κλπ)
- 30 γρ παρμεζάνα σε φλύδες
- 1 μήλο σε φέτες
- 1 κ.γ. αμύγδαλα φιλέ
- 100 γρ γιαούρτι
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ. λεμόνι
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο
- ½ κ.γ. παπαρουνόσπορος
Πως φτιάχνουμε τη σαλάτα :
- Πλένουμε, αφαιρούμε τα λίπη και το δέρμα (αν υπάρχει) και στεγνώνουμε το κοτόπουλο.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε σε σχάρα για περίπου 6-7 λεπτά την κάθε πλευρά αναλόγως με τη ψησταριά μας και το μέγεθος του κομματιού.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ανάμικτη πράσινη σαλατικά μας και το σχοινόπρασο (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο).
- Σε ενα τηγάνι καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά τις φλύδες αμυγδάλου.
- Κόβουμε τις φέτες του μήλου.
- Ετοιμάζουμε τη σως ανακατεύοντας σε ενα μπωλ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το λάδι, το λεμόνι, ψιλοκομμένο το σχοινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
- Σε ενα μπωλ/πιάτο τοποθετούμε την πράσινη σαλάτα.
- Προσθέτουμε το μήλο, τα αμύγδαλα, την παρμεζάνα και τέλος το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες.
- Περιχύνουμε με τη σως γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.
Good morning and have a nice week everyone.
We made it ... actually, the technician made it.
My laptop is now properly functioning, I have no idea for how long.
I'm doing my market research for a new one, till then I cross my fingers and hope not to let me down soon.
Of course, thanks to my son, I'll have a back up of all my files so that it will be easy to work from another terminal in case laptop collapses.
Let's think positive
So, positive thinking and what's best than a recipe (food is always in my mind).
Easter period is over and I'm sure it was full in all aspects including food.
As regards myself, I gained 1kg and summing it up to the already 10kgs that I overweight ... let it go ... we said "positive thinking".
Let's make a salad then for detox ... adding a bit of meat so that we are not socked by the change ... lol
Today's recipe was prepared for T.G.I.Fridays contest back in October. Didn't make it to the finals but while talking with a Friday's representative she mentioned that this salad would be perfect for summer menu.
Since summer is somewhere out there, lets make this summer-y salad.
Get your prefered greens, grill the chicken breasts for "lighter" version, add a bit of apple and some almonds for a twist, drizzle with yoghurt sauce and you have full/nutritional/light meal.
It's an easy and quick salad to make and fills your stomach without being "heavy".
Ingredients :
We made it ... actually, the technician made it.
My laptop is now properly functioning, I have no idea for how long.
I'm doing my market research for a new one, till then I cross my fingers and hope not to let me down soon.
Of course, thanks to my son, I'll have a back up of all my files so that it will be easy to work from another terminal in case laptop collapses.
Let's think positive
So, positive thinking and what's best than a recipe (food is always in my mind).
Easter period is over and I'm sure it was full in all aspects including food.
As regards myself, I gained 1kg and summing it up to the already 10kgs that I overweight ... let it go ... we said "positive thinking".
Let's make a salad then for detox ... adding a bit of meat so that we are not socked by the change ... lol
Today's recipe was prepared for T.G.I.Fridays contest back in October. Didn't make it to the finals but while talking with a Friday's representative she mentioned that this salad would be perfect for summer menu.
Since summer is somewhere out there, lets make this summer-y salad.
Get your prefered greens, grill the chicken breasts for "lighter" version, add a bit of apple and some almonds for a twist, drizzle with yoghurt sauce and you have full/nutritional/light meal.
It's an easy and quick salad to make and fills your stomach without being "heavy".
Ingredients :
- 150 gr chicken breast
- 300 gr greens (lettuce, rocket, radicio etc)
- 30 gr parmesan flakes
- 1 apple in slices
- 1 tsp almond flakes
- 100 gr yoghurt
- 2 tbsp mayonnaise
- 2 tsp olive oil
- Salt/pepper
- 2 tbsp lemon juice
- 1 tbsp chives
- ½ tsp poppy seeds
Preparation :
- Wash chicken, remove grease and skin and pat dry.
- Salt and pepper according to your taste.
- Grill on a rack of pan for about 6-7 minutes per side depending on the grill and the size of the chicken piece.
- Wash and pat dry the mixed green and the fresh chives.
- In a pan, roast almond flakes for 1-2 minutes.
- Cut the apple in thin slices.
- Prepare the sauce. In a bowl mix the yogurt, mayonnaise, oil, lemon juice, chopped chives, salt and pepper. Refrigerate till needed.
- In a bowl / dish place the greens. Add the apple, almonds, parmesan and finally the chicken cut into slices.
- Drizzle with the yogurt sauce and sprinkle with poppy seeds.