Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Κοτόπουλο με κρούστα μαγιονέζας και αρωματικής γαλέτας / Crusted chicken with mayonnaise and herbed breadcrumbs



Κοτόπουλο.

Το κρέας νομίζω που προτιμάνε οι περισσότεροι.

Οι τρόποι μαγειρέματος αμέτρητοι.

Παρ'όλα αυτά, το κοτόπουλο είναι λιγάκι αδιάφορο ως προς την γεύση.

Θέλει ενα αλατοπίπερο και κανα μπαχαρικό για να αναδειχτεί .

Η σημερινή συνταγή το απογειώνει.

Αν και χρησιμοποιούμε στήθος, που γενικά είναι το πιο "στεγνό" μέρος απο το κοτόπουλο, η κρούστα το κρατάει ζουμερό και τα μπαχαρικά του δίνουν μια απίθανη γεύση.

Είναι ένα πιάτο το σημερινό που το φτιάχνω αρκετά συχνά και κάθε φορά γίνεται λουκούμι.

Την αρωματική φρυγανιά μπορείτε να την κρατήσετε στο ψυγείο για αρκετό καιρό και να πανάρετε και άλλα κρεατικά.

Λίγη προσοχή μόνο δώστε στο χρόνο ψησίματος .. μην το παραψήσετε αλλά και μην το αφήσετε  ωμό.



Υλικά :
  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο (φιλέτο)
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κ.γ. αρωματική γαλέτα

αρωματική γαλέτα
  • 2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. βασιλικός
  • 1 κ.γ. σκόρδο 
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα

Πως φτιάχνουμε το κοτόπουλο :
  1. Ετοιμάζουμε την γαλέτα ανακατεύοντας όλα τα υλικά πολύ καλά.
  2. Αποθηκεύουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς και διατηρούμε στο ψυγείο.
  3. Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε την μαγιονέζα με την παρμεζάνα.
  4. Σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τα φιλέτα μας.
  5. Καλύπτουμε το κάθε φιλέτο με μίγμα μαγιονέζας/παρμεζάνας.
  6. Πασπαλίζουμε με αρωματική γαλέτα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210β. για 20-25 λεπτά.



Chicken.

The meat that most of us prefer to eat.

There are countless ways of cooking .

However, the chicken is a bit indifferent to the taste.

Needs salt & pepper and a spice to enhance the flavor.

Today's recipe gives a personality to the chicken.

Although we use breast halves, which are generally the most " dry" parts of the chicken , the crust keeps them juicy and the spices gives an incredible taste .

It's a dish that I make quite often and each time is delicious.

You can keep the herbed breadcrumbs in the refrigerator for some time and coat various meats .

Just pay a bit of attention to the baking time .. do not overcook or do not leave it raw.


Ingredients :

  • 4 boneless, skinless chicken breast halves
  • 1/2 cup mayonnaise
  • 1/4 cup parmesan (grated)
  • 4 tsp herbed breadcrumbs

 For the herbed breadcrumbs
  • 2 cups breadcrumbs
  • 2 Tbsp dried parsley
  • 1 tsp dried oregano
  • 1 tsp dried basil
  • 1 tsp garlic powder
  • 1 tsp onion powder
  • 1/4 cup parmesan

Preparation :
  1. Prepare herbed breadcrumbs by mixing all ingredients together.
  2. Store in a airtight container and keep in the fridge.
  3. In a bowl, combine mayonnaise and parmesan.
  4. In a pan lined with parchment paper place breast halves.
  5. Coat evenly with mayonnaise/parmesan mix.
  6. Sprinkle with herbed breadcrumbs.
  7. Cook in preheated oven at 210C for 20-25 minutes.