Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Σάλτσα Jack Daniel's / Jack Daniel's sauce



Οσοι απο εσάς με ακολουθείτε στο instagram ή στο facebook, θα έχετε διαπιστώσει ότι βρίσκομαι στα T.G.I.Fridays ουκ ολίγες φορές.

Κάποιες φορές για κάποια εκδήλωση στην οποία είμαι καλεσμένη και πολλές άλλες γιατί έχω πάει για γεύμα/δείπνο.

Ναι, θα το ομολογήσω (αν δεν το έχετε καταλάβει απο μόνοι σας ή δεν το έχετε διαβάσει σε άλλη ανάρτησή μου) ότι λατρεύω τα Fridays.

Είναι ο συνδυασμός του ωραίου φαγητού με το άνετο περιβάλον και το χαρούμενο προσωπικό που με κάνει να επιλέγω να τρώω συχνά πυκνά εκεί.

Εχω επισκεφθεί τα 8 απο τα 9 υποκαταστήματά τους και μου έχει κάνει εντύπωση ότι απολαμβάνω σε όλα την ίδια ποιότητα στο φαγητό αλλά και στο σέρβις.

Ενα απο τα αγαπημένα μου πιάτα είναι οι φτερούγες κοτόπουλου με την σάλτσα Jack Daniel's.

Αχ αυτή η σάλτσα. Μου έχει κλέψει την καρδιά. Εγώ που δεν είμαι του πολύ καυτερού/πικάντικου την έχω λατρέψει. Μπορώ να την φάω ανετότατα και σκέτη ... χιιχιχιχ

Είχα την τύχη λοιπόν, πριν απο πολύ καιρό, να μας παραχωρήσουν τα Fridays την συνταγή αυτή της σάλτσας σε μία εκδοχή για οικιακή χρήση.

Μια εκδοχή που είναι τόσο κοντά σε αυτό που γευόμαστε στα εστιατόρια !!!

Την έχω φτιάξει αρκετές φορές και την απολαμβάνω αλλά είναι άλλο πράγμα όταν υπάρχει όλο το πακέτο, περιβάλλον/φαγητό/σέρβις.

Αυτή τη σάλτσα θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Για εσάς που θέλετε να την ευχαριστηθείτε και στο σπίτι αλλά και για εσάς που βρίσκεστε μακριά και δεν έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε τα T.G.I.Fridays.

Είναι μια συνταγή που δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, θέλει μόνο λίγο προσοχή να μην την συμπυκνώσετε πάρα πολύ ! Η πυκνοτητά της πρέπει να είναι σφιχτή αλλά να ρέει.

Απολαύστε την.


Υλικά :
  • 2 κ.γ. φυτικό λάδι
  • 125 ml κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 8 ml ουίσκι Jack Daniel's
  • 60 ml μηλόξυδο
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • 1/4 κ.σ. ταμπάσκο
  • 60 ml ζωμό βοδινού
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 225 γρ. ζάχαρη σκούρα καφέ

Πως φτιάχνουμε τη σάλτσα :
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε το ουίσκι το ξύδι τη σόγια, το ταμπάσκο, το ζωμό και το καγιέν. 
  3. Ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα στο 1/2 του αρχικού όγκου.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η πυκνότητα της σάλτσας να είναι σαν σιρόπι. Αυτό θα μας πάρει 10-15 λεπτά.
  6. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε μπωλ που ακουμπά σε παγάκια μενερό και την κρυώνουμε.
  7. Διατηρούμε στο ψυγείο.




Whoever follows me on instagram or on facebook, knows that I visit T.G.I.Fridays lots of times. 

Sometimes due to an event I am invited to and many other times because I choose T.G.I.Friays for lunch or dinner. 

Yes , I will admit ( if you have not figured it out by yourself or you have not read my post) that I love Fridays.

It is the combination of good food, comfortable environment and cheerful staff that makes me choose to often eat there.

I have visited the 8 out of their 9 branches and it's impressive that all of them have the same quality of food and service. 

One of my favorite dishes is the chicken wings with the Jack Daniel's sauce. 

What a sauce ! I 'm not fond of spicy tastes but I love this sauce. 

Long ago, I was lucky enough to get from Fridays the recipe for this sauce in a version for home use.

A version that is so close to what we taste in the restaurants !

I have made it already several times and I enjoy it, but the whole package of environment/food/service still is my preference. 

Today, I will share with you the recipe of this sauce. For those who want to enjoy it at home and for those who are away and do not have the chance to visit one of the T.G.I.Fridays restaurants.

It is a recipe that has no difficulties, just needs some attention to its denisty! Should be tight but runny.

Enjoy it.

Ingredients :
  • 2 tsp vegetable oil
  • 125 ml red onion (finely chopped)
  • 2 cloves garlic (finely chopped)
  • 8 ml Jack Daniel's whiskey
  • 60 ml apple cider vinegar
  • 2 tsp soya sauce
  • 1/4 tsp tabasco
  • 60 ml beef broth
  • 1/8 tsp cayenne pepper
  • 225 gr dark brown sugar 

Preparation :
  1. In a saucepan heat the oil and sauté the onion and garlic over low heat until translucent.
  2. Add the whiskey, vinegar, soya, tabasco, broth and cayenne.
  3. Stir and boil for about 10-15 minutes until the sauce is concentrated to 1 /2 of the original volume.
  4. Add the sugar and stir to dissolve.
  5. Reduce heat and simmer until the consistency of the sauce is syrupy. This will take 10-15 minutes.
  6. Pour the sauce into a metal bowl that's resting on ice and water to cool it down.
  7. Keep refrigerated .