Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Βασιλόπιτα Κέικ






Καλημέρα και Καλή σας Χρονιά.

Ευχομαι ο καινούριος χρόνος να φέρει σε όλους σας ότι επιθυμείτε.

Να είναι ήρεμος και γεμάτος ευτυχία. Να είναι γεμάτος χαρά και αγάπη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες για τις ευχές σας για τις γιορτές και τον καινούριο χρόνο που μπήκε. Ευχομαι να είμαστε ολοι καλά και να ανταλλάξουμε πάλι ευχές για τον επόμενο.

Ειμαι σίγουρη ότι αναστενάξανε οι κουζίνες την περίοδο αυτή των γιορτών και περιμένω με αγωνία να δω τις αναρτήσεις με καινούρια καλούδια !!

Μερες τώρα αναρωτιέμαι για το ποια θα είναι η πρώτη ανάρτησή μου.

Να είναι γλυκιά ή αλμυρή ???

Τελικά αποφάσισα να είναι γλυκιά. Τι καλύτερο από μιά γλυκιά ανάρτηση για το καλό του καινούριου χρόνου ?

Η συνταγή μας σήμερα είναι για ένα κέικ μούρλια ... το οποίο όμως μετατρέπεται σε βασιλόπιτα για τις ανάγκες της πρωτοχρονιάς.

Τις βασιλόπιτες τσουρέκια δεν τις πολυσυμπαθώ ... οπότε όταν βρήκα αυτή την συνταγή, κατοχυρώθηκε.

Είναι η συνταγή για βασιλόπιτα που κάνω τα τελευταία δύο χρόνια.

Μπορεί να πέρασαν οι γιορτές, αλλά μπορείτε να την φτιάξετε σαν απλό κέικ. Ετσι θα είστε έτοιμοι για την επόμενη χρονιά.

Η συνταγή είναι της Νατάσας και την βρήκα στις συνταγές της παρέας.





Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κούπα βούτυρο
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 6 χωρισμένα αυγά
  • 4 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια
  • 1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Πως φτιάχνουμε τη βασιλόπιτα :

  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα ασπράδια των αυγών που τα έχετε χτυπήσει σε μαρέγκα και τα προσθέτετε τελευταία.
  2. Αφού προσθέσετε τη μαρέγκα, βάλτε και τα φουντούκια και τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατέψτε.
  3. Βάλτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45' περίπου.
Οπως βλέπετε, είναι και εύκολη.

Καλή επιτυχία και Καλή Χρονιά