Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Πικάντικες καραμελωμένες πατάτες





Καλημέρα σας

Είμαι "πατατοφαν" τι να κάνουμε ? 

Λατρεύω τις πατάτες και μου αρέσουν σε οποιαδήποτε μορφή τους. 

Βραστές, τηγανιτές, στο φούρνο, γεμιστές, πουρέ ... όπως και να είναι !

Οπότε, την πρωτοχρονιά για να συνοδεύσουμε το κυρίως μας, έφτιαξα πατατούλες.

Δοκίμασα τη συνταγή που είχα στα "προσεχώς" μου απο το blog pandespani .

Σας παρουσιάζω λοιπόν την συνταγή για πικάντικες καραμελωμένες πατάτες.

Η αλλαγή που έκανα εγώ στη συνταγή ήταν να χρησιμοποιήσω καυτερή μουστάρδα εξ ου και το "πικάντικες".




Τι χρειαζόμαστε :

  • 1 κιλό μικρές πατάτες με τη φλούδα τους 
  • 1/4 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη 
  • 2 κ.γ. ζάχαρη 
  • 1/4 φλυτζ. τσαγιού λευκό κρασί  
  • 2 κλωναράκια δενδρολίβανο, τα φύλλα τους μόνο 
  • 1 κ.σ. πιπέρι Καγιέν 
  • xυμό από 2 λεμόνια 
  • 1/2 φλυτζ. νερό 
  • αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμένο μίγμα πιπεριών


Πως φτιάχνουμε τις πατάτες :
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. 
  2. Πλένουμε καλά με βουρτσάκι ή σφουγγαράκι τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. 
  3. Τις βράζουμε όπως είναι με τη φλούδα τους για 10 λεπτά . 
  4. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
  5. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το δενδρολίβανο και τα κτυπάμε να γίνουν κρέμα, με την οποία και περιχύνουμε τις πατάτες. 
  6. Προσθέτουμε το δενρολίβανο. 
  7. Τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στην επάνω σχάρα, για 30 περίπου λεπτά ή έως ότου καραμελώσουν.
Καλή όρεξη