Καλημέρα σας
Είμαι "πατατοφαν" τι να κάνουμε ?
Λατρεύω τις πατάτες και μου αρέσουν σε οποιαδήποτε μορφή τους.
Βραστές, τηγανιτές, στο φούρνο, γεμιστές, πουρέ ... όπως και να είναι !
Οπότε, την πρωτοχρονιά για να συνοδεύσουμε το κυρίως μας, έφτιαξα πατατούλες.
Δοκίμασα τη συνταγή που είχα στα "προσεχώς" μου απο το blog pandespani .
Σας παρουσιάζω λοιπόν την συνταγή για πικάντικες καραμελωμένες πατάτες.
Η αλλαγή που έκανα εγώ στη συνταγή ήταν να χρησιμοποιήσω καυτερή μουστάρδα εξ ου και το "πικάντικες".
Τι χρειαζόμαστε :
- 1 κιλό μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
- 1/4 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 1/4 φλυτζ. τσαγιού λευκό κρασί
- 2 κλωναράκια δενδρολίβανο, τα φύλλα τους μόνο
- 1 κ.σ. πιπέρι Καγιέν
- xυμό από 2 λεμόνια
- 1/2 φλυτζ. νερό
- αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμένο μίγμα πιπεριών
Πως φτιάχνουμε τις πατάτες :
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Πλένουμε καλά με βουρτσάκι ή σφουγγαράκι τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει.
- Τις βράζουμε όπως είναι με τη φλούδα τους για 10 λεπτά .
- Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
- Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το δενδρολίβανο και τα κτυπάμε να γίνουν κρέμα, με την οποία και περιχύνουμε τις πατάτες.
- Προσθέτουμε το δενρολίβανο.
- Τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στην επάνω σχάρα, για 30 περίπου λεπτά ή έως ότου καραμελώσουν.
Καλή όρεξη