Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Φακές παραλλαγή






Καλή σας ημέρα ,

Βροχή μπόλικη τις τελευταίες ημέρες και είπα ότι ενα πιάτο φακές είναι ότι πρέπει.

Πριν καιρό η Jenny απο το kitchen diary είχε ανεβάσει μια συνταγή για φακές με κάρυ.

Οπως ηταν φυσικό η συνταγή τότε μπήκε στα "προσεχώς" και τώρα ήρθε η ώρα της να δοκιμαστεί.

Αποφάσισα να κάνω αυτήν την "παραλλαγή" που λέει και η Jenny, για να δω τί διαφορά θα μπορούσαν να κάνουν ενα-δύο μπαχαρικά.

Εγω βέβαια να πω την αμαρτία μου, το τσιγκουνεύτηκα το πιπέρι καγιέν γιατί δεν είμαι του πολύ  καυτερού. Παρόλα αυτά τα μπαχαρικά του την κάνουν την διαφορά.

Να πω ακόμα ότι επειδή δεν είχα την απαιτούμενη ποσότητα απο φρέσκιες ντομάτες, πρόσθεσα έτσι για το χρώμα λίγη πάστα ντομάτας.

Πολύ ωραία γεύση και αρώματα σε αυτό το πιάτο.

Αφού σκέφτομαι να τις ξαναφτιάξω τις φακούλες όταν έρθει απο τα εξωτερικά η κόρη, γιατί λατρεύει το κάρυ και απεχθάνεται τις φακές. Ισως ο συνδυασμός να της αρέσει.

Τη συνταγή σας την δίνω όπως ήταν στην ανάρτηση, χωρίς τις δικές μου παρεμβάσεις.





Τι χρειαζόμαστε :

  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 καρότο κομμένο, ή μικρά καροτάκια
  • 2 κουτ. σούπας κάρυ
  • μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κύβος knorr κοτόπουλο
  • 3 κούπες ντομάτα (χτυπημένη στο multi)
  • 2 κούπες φακές (πλυμένες)


Πως φτιάχνουμε τις φακές :


  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν (5 λεπτά περίπου).
  3. Προσθέτουμε το κάρυ και το καγιέν και ανακατεύουμε για 1 λεπτό (για να μυρίσει η κουζίνα μας όπως λέει και η Jenny). 
  4. Στη συνέχεια βάζουμε το ζωμό του κοτόπουλου, τις ντομάτες και τις φακές και τα αφήνουμε να βράσουν.
  5. Mόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά περίπου .
  6. Στο μεταξύ ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό και προσθέτουμε. Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε.

Καλή όρεξη