Καλή σας εβδομάδα,
Και για να ολοκληρώσουμε το "σετάκι" των
ρολών με λαχανικά, σας έχω σήμερα τη γλυκόξινη σάλτσα.
Ερμιόνη , νομίζω ότι τώρα είμαστε οκ.
Η συνταγή είναι της Στέλλας απο τις
συνταγές της παρέας
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 φλ. ξύδι
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 1/2 κ.σ. αλάτι
- 1/2 φλ. φρέσκια πορτοκαλάδα
- 1/2 φλ. χυμό ανανά
- 1/2 φλ. ντοματοχυμό
Πως φτιάχνουμε τη σάλτσα :
- Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά.
- Σιγοβράζουμε για άλλα 10'.
- Πρέπει να δοκιμάσουμε τη σάλτσα και όλες οι γεύσεις να δένουν αρμονικά. Αν είναι έντονο το ξύδι βάζουμε κι άλλη ζάχαρη, ενώ αν είναι γλυκειά βάζουμε ξύδι.
- Δένουμε τη σάλτσα με αλεύρι ή κορν φλάουρ. Λιώνουμε πρώτα το αλεύρι σε ζεστό υγρό ή το κορν φλάουερ σε κρύο και το προσθέτουμε έτσι λιωμένο στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς (αλλιώς θα μείνουν κομματάκια στη σάλτσα).
Καλή όρεξη