Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Γλυκόξινη σάλτσα






Καλή σας εβδομάδα,

Και για να ολοκληρώσουμε το "σετάκι" των ρολών με λαχανικά, σας έχω σήμερα τη γλυκόξινη σάλτσα.

Ερμιόνη , νομίζω ότι τώρα είμαστε οκ.

Η συνταγή είναι της Στέλλας απο τις συνταγές της παρέας




Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλ. ξύδι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 φλ. φρέσκια πορτοκαλάδα
  • 1/2 φλ. χυμό ανανά
  • 1/2 φλ. ντοματοχυμό

Πως φτιάχνουμε τη σάλτσα :

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. 
  2. Σιγοβράζουμε για άλλα 10'.
  3. Πρέπει να δοκιμάσουμε τη σάλτσα και όλες οι γεύσεις να δένουν αρμονικά. Αν είναι έντονο το ξύδι βάζουμε κι άλλη ζάχαρη, ενώ αν είναι γλυκειά βάζουμε ξύδι.
  4. Δένουμε τη σάλτσα με αλεύρι ή κορν φλάουρ. Λιώνουμε πρώτα το αλεύρι σε ζεστό υγρό ή το κορν φλάουερ σε κρύο και το προσθέτουμε έτσι λιωμένο στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς (αλλιώς θα μείνουν κομματάκια στη σάλτσα).


Καλή όρεξη