Καλημέρα σας
Τα churros είναι μια λιχουδιά που έχω φάει αμέτρητες φορές στην Ισπανία.
Πωλείται συνήθως απο μικροπωλητές στους δρόμους ή στα πανηγύρια τους.
Γλυκάκι που φτιάχνεται εύκολα και συνήθως συνοδεύεται με σάλτσα σοκολάτας.
Η συνταγή που σας δίνω σήμερα είναι η πιο απλή.
Τι χρειαζόμαστε :
- 1 φλ. νερό
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. αλεύρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. κανέλα
Πως φτιάχνουμε τα churros :
- Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.
- Αποσύρουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μεχρι η ζυμη να γινει μια μπάλα.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε λάδι για τηγάνισμα (190β).
- Βαζουμε το μίγμα μας σε μια συσκευή που φτιάχνουμε μπισκοτάκια ή σε μια churrera με τη "μύτη" αστέρι.
- Οταν κάψει το λάδι μας, βγάζουμε λωρίδες ζύμης με τη συσκευή μας μέσα στο λάδι.
- Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν τα churros, γυρνώντας τα πλευρά.
- Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα ταψάκι αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με τη κανέλα.
- Οπως είναι ζεστά τα churros τα περνάμε απο την κανελοζάχαρη.
Καλή επιτυχία