Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Μπουκιές κοτόπουλου με μπέικον






Γειά σας

Στον απόηχο της περασμένης Τετάρτης που ήταν σαν Παρασκευή ... θυμάμαι, ξερογλύφομαι και χαμογελάω.

Και για να μου φύγει ο καημός μεχρι την επόμενη φορά που θα μπορέσω να βρεθώ στον χώρο εκείνο, ετοιμάζω λίαν γαργαλιστικό έδεσμα.

Ο συνδυασμός κοτόπουλου με μπέικον είναι κάτι που μου αρέσει τρελλά.

Οταν δε είναι σε μερίδες μπουκιάς ακόμα καλύτερα.

Ορεκτικό/συνοδευτικό για σήμερα, νοστιμότατο.

Στα συν του πιάτου, η ευκολία. Στα μείον, οι θερμίδες. Αλλά χαλάλι !!!

Τον μεζέ αυτό τον φτιάχνω συχνά σε τραπέζια και τον τιμάμε δεόντως.

Μικρές μπουκιές κοτόπουλου, μέσα σε ρολό απο τυρί και τυλιγμένα σε λωρίδες μπέικον. Και φυσικά αναπαύονται σε ενα "μπανάκι" κρέμας γάλακτος". Σλουρπππππππ !

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.





Τι χρειαζόμαστε :

  • 2 κομμάτια απο φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 20 φέτες τυρί για τόστ
  • 30 λωρίδες μπέικον
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

Πως φτιάχνουμε τις μπουκιές μας :

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό.
  2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
  3. Κόβουμε το τυρί του τοστ στη μέση σαν λωρίδες.
  4. Απλώνουμε στον πάγκο μας μία λωρίδα μπέικον.
  5. Προσθέτουμε επάνω στο μπέικον μια λωρίδα τυριού.
  6. Τοποθετούμε μια μπουκιά κοτόπουλου στην αρχή των λωρίδων.
  7. Τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
  8. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  9. Βάζουμε σε ταψί.
  10. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β. για περίπου μισή ώρα.
  12. Σερβίρουμε

Tips
= Το κοτόπουλο μπορούμε να το ψήσουμε και στην τοστιέρα.
= Τυρί χρησιμοποιούμε όποιο μας αρέσει. Αν θέλετε να μειώσετε θερμίδες επιλέξτε ενα με χαμηλά λιπαρά.
=Αν θέλετε, βρέξτε τις οδοντογλυφίδες για να μην μαυρίσουν για πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα.


Καλή όρεξη