Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Κοτόπουλο με φιδέ στο φούρνο







Καλή σας εβδομάδα,

Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε φάει φιδέ.

Σούπα φαντάζομαι και σε περίοδο κρυώματος για την ανάρρωση.

Ομως τελικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αλλιώς με μεγάλη επιτυχία.

Δοκιμάστε τη συνταγή όταν δεν κατεβάζετε ιδέες και θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό.

Μια συνταγή χωρίς πολλά λιπαρά με αρκετή όμως γεύση και οικονομική.





Τι χρειαζόμαστε :


  • 1 κοτόπουλο έτοιμο ψητό 
  • 500 γρ. φιδέ
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κύβο μυρωδικών
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 250 γρ. τυρί που λιώνει (τριμμένο)

Πως φτιάχνουμε το φιδοκοτόπουλο :


  1. Παίρνουμε το έτοιμο ψημένο κοτόπουλο, το ξεκοκκαλίζουμε/ξεπετσιάζουμε και το καθαρό κρέας το "μαδάμε" σε ίνες.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε σε 2-3 κ.σ. λάδι τον φιδέ για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα, ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην μας καεί.
  3. Αφαιρούμε το φιδέ από το τηγάνι και τον αφήνουμε στην άκρη. 
  4. Στο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα,το νερό, τα αρωματικά και ρίχνουμε και τον φιδέ. 
  6. Ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν τα υλικά και βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  7. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
  8. Βάζουμε όλο το μείγμα σε ένα ταψί και καλύπτουμε με το τυρί. 
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 4 – 5 λεπτά. 
  10. Σερβίρουμε με συνοδεία γιαουρτιού .

Tips

- Τον φιδέ να τον ανακατεύετε συνέχεια γιατι είναι πολύ λεπτός και σωτάρετε γρήγορα, οπότε υπάρχει κίνδυνος να σας καει.
- Η συνταγή χρησιμοποιεί ενα ολόκληρο κοτόπουλο αγορασμένο έτοιμο ψημένο. Μπορείτε όμως να αγοράσετε φιλέτο κοτόπουλου (στήθος & μπούτια) και να το ψήσετε στην τοστιέρα ή στο φούρνο σας.
-Το τελικό πιάτο βγαίνει αρκετά στεγνό γιαυτό και συνοδεύεται απο το γιαούρτι.




Καλή όρεξη






Συνταγή του Α.Πετρετζίκη απο το Πρωινό mou