Γειά σας,
Αγαπημένο πιάτο του συζύγου είναι η μακαρονάδα με τηγανιτή χοιρινή μπριζόλα απο πάνω.
Συνήθιζε να την φτιάχνει η μαμά του κολητού του και την απολάμβανε.
Ετσι έμαθα να την φτιάχνω και εγώ. Βράζω μακαρόνια, τηγανίζω μια χοιρινή μπριζόλα και την σερβίρω πάνω απο τα μακαρόνια με το λάδι της.
Οταν είδα την συνταγή της Ειρήνης θυμήθηκα ότι είχα καιρό να φτιάξω αυτή την μακαρονάδα.
Οι αλλαγές της Ειρήνης, είναι ενδιαφέρουσες και το τελικό πιάτο είναι γευστικότατο.
Τι χρειαζόμαστε :
- 500 γρ. ζυμαρικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες (κατά προτίμηση χωρίς κόκαλο)
- 3 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
- 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. θυμάρι
- ελαιόλαδο
- παρμεζάνα τριμμένη
- αλατοπίπερο
Πως φτιάχνουμε την μακαρονάδα μας :
- Βράζουμε τα ζυμαρικά "να κρατάνε".
- Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες μας και τις σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
- Τις αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να πάρουν ενα χρυσό χρώμα και από τις δυο πλευρές.
- Οταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε κατά μέρος.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα στο τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα και μαλακά.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη, το θυμάρι και σβήνουμε με το μπαλσάμικο.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσουν.
- Βάζουμε τις μπριζόλες πάλι στο τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε προσεχτικά να πάει παντού η σάλτσα.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Καλή όρεξη
Συνταγή απο την Ειρήνη