Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια "εκπληξη"






Γειά σας.

Θα σας ευχηθώ καλό Σαββατοκύριακο με ενα πιάτο μούρλια.

 Σπαγγέτι με κεφτεδάκια που κρύβουν μέσα τους μια "εκπληξη".

Μια μπαλίτσα μοτσαρέλας κάνει την εμφάνισή της όταν δαγκώσετε το κεφτεδάκι.

Τι πιο παιχνιδιάρικο θέλετε ?

Μια εξαιρετική παραλλαγή για τα συνηθισμένα κεφτεδάκια σε σάλτσα.





Τι χρειαζόμαστε :


  • 1/4 φλ. φρυγανιά τριμένη
  • 1/2 φλ. γάλα ή νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο (2 πολτοποιημένες, 1 ψιλοκομμένη)
  • 2 κονσέρβες ψιλοκομμένης ντομάτας
  • αλάτι
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
  • 1 αυγό
  • 2 κουτιά μοτσαρέλα σε μπαλάκια
  • 500 γρ μακαρόνια


Πως φτιάχνουμε τη μακαρονάδα μας :


  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  2. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, την παρμεζάνα, το αυγό, 1 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε μεχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
  3. Παίρνουμε 1 κ.σ. απο το μίγμα στο χέρι μας, πιέζουμε να κάνουμε μια λακουβίτσα και βάζουμε το μπαλάκι της μοτσαρέλας. Κλείνουμε γύρω γύρω τον κιμά μας ώστε να έχουμε ενα κεφτεδάκι με την μοτσαρέλα στο κέντρο του. Αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε μεχρι να τελειώσει ο κιμάς.
  4. Ανακατεύουμε τη σάλτσα μας, ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο-δυνατό και προσεκτικά βάζουμε τα κεφτεδομπαλάκια μας μέσα στη σάλτσα. Κουνάμε την κατσαρόλα μας ώστε να καλυφθούν όλα με τη σάλτσα.
  5. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε το μάτι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  6. Εντωμεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι μας σε αλατισμένο νερό.
  7. Στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια μας και ανακατεύουμε.
  8. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.


Tips :

- Τα μπαλάκια της μοτσαρέλας στο κουτί είναι περίπου 16 κομμάτια, ίσως δεν χρειαστείτε και τα δύο κουτιά. Οσα σας περισσέψουν βάλτε σε κάποια σαλάτα.
- Τα μακαρόνια μπορείτε να μην τα βάλετε στη σάλτσα. Απλώς σερίρετε στο πιάτο τα μακαρόνια και ρίξτε τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια απο πάνω.
- Ταιριάζει υπέροχα με σκορδόψωμο.


Καλή όρεξη



Συνταγή της Rachael Ray