Καλημέρα σας,
Πόσες φορές δεν μας έχει μείνει ψωμί απο την προηγούμενη ?
Μπορείτε λοιπόν να το κάνετε θαυμάσιο συνοδευτικό και να μην φαίνεται ότι είναι "μπαγιάτικο".
Ετοιμάστε το την ώρα που ψήνετε το φαγητό σας και μόλις βγεί βάλτε το σκορδόψωμό σας στο φούρνο και έχετε έτοιμο το ψωμάκι σας μέχρι να κάτσετε στο τραπέζι.
Τι χρειαζόμαστε:
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 6 κ.σ. βούτυρο μαλακωμένα
- 1 φρατζόλα ψωμί
Πως φτιάχνουμε το σκορδόψωμο :
- Κόψτε την φρατζόλα σε φέτες, χωρίς όμως να φτάνετε μέχρι κάτω και να χωρίζει τελείως το ψωμί.
- Ανακατέψτε καλά το βούτυρο με το σκόρδο. Απλώστε το μείγμα ανάμεσα στις φέτες της φρατζόλας, τυλίξτε τη μπαγκέτα σε αλουμινόχαρτο και βάλτε τη σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°.
- Ψήστε τη μέχρι να είναι πολύ ζεστή, περίπου 20'.
Tips
Μπορείτε αν θέλετε να αλατίσετε το μίγμα βουτύρου και να προσθέσετε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Καλή σας όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο