Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Μπισκοτάκια με ξηρούς καρπούς






Καλημέρα σας,

Αν πίνετε το καφεδάκι σας η σημερινή ανάρτηση είναι ότι πρέπει.

Μπισκοτάκια γευστικά με συνταγή της φίλης μου της Μαρίας απο την Κεφαλλονιά.

Αν σας αρέσουν οι ξηροί καρποί, αυτά τα μπισκοτάκια είναι για εσάς. Φυσικά μπορείτε να βάλετε ότι ξηρούς καρπούς προτιμάτε.





Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 φλ. αλεύρι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 βιτάμ
  • 1 φλ. σταφίδες , καρύδια και αμύγδαλα (ή επιπλέον αν θέλετε)
  • 3 αυγά
  • 2 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

Πως φτιάχνουμε τα μπισκοτάκια :

  1. Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και προσθέτουμε τους κρόκους και το ξύσμα πορτοκαλιού εξακολουθώντας το χτύπημα.
  2. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και κατόπιν τους ξηρούς καρπούς.
  3. Χτυπαμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μίγμα μας.
  4. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη σφικτή.
  5. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια τα τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους σε βουτυρωμένη λαμαρίνα ή σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά .

Καλή επιτυχία