Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
Σας έχω άλλο ένα σνακ.
Τρώγονται μετά μανίας, όλες τις ώρες.
Εχει υπέροχα αρώματα και φυσικά ειναι εύκολο στην παρασκευή του.
Τι χρειαζόμαστε :
- 1 φυλλο σφολιάτας
- 1 κ.σ. σουσάμι
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
- 1 κ.γ. μαραθόσπορο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1/2 φλ. τυρί cheddar τριμμένο
- αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
Πως φτιάχνουμε τα σφολιατίνια :
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.
- Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε με πλάστη μέχρι να γίνει πολύ λεπτό.
- Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά και τα σκορπίζουμε πάνω απο τη σφολιάτα.
- Ρολάρουμε τον πλάστη πάνω απο το φύλλο ώστε να εισχωρήσουν λίγο τα μπαχαρικά μέσα στη σφολιάτα.
- Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί ώστε να πάει παντού στη σφολιάτα και κάνουμε το ίδιο με τον πλάστη.
- Κόβουμε τη σφολιάτα σε 8 λωρίδες.
- Πιάνουμε τις άκρες κάθε λωρίδας και στριφογυρίζουμε ώστε να έχουμε ενα σπιράλ.
- Τοποθετούμε τα σφολιατίνια στη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η σφολιάτα.
Καλή εβδομάδα
Συνταγή απο : tasty kitchen