Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Σφολιατίνια γλυκά






Καλή σας μέρα

Η καλή μου Ελενα είπε ότι της αρέσουν και τα γλυκά σφολιατίνια, οπότε να μια συνταγούλα.

Φτιάχνονται εύκολα και είναι ιδανικά για το καφεδάκι ή για τη βραδυνή λιγούρα.

Αναπροσαρμόστε τις αναλογίες ανάλογα με τη γεύση σας.





Τι χρειαζόμαστε :

  • 2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
  • λιωμένο βούτυρο για επάλειψη
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό χτυπημένο για επάλειψη

Πως φτιάχνουμε τα σφολιατίνια :

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200o C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή του βάζουμε λαδόκολλα.
  2. Ανακατεύουμε την κανέλλα με τη ζάχαρη. 
  3. Βουτυρώνουμε τη σφολιάτα και πασπαλίζουμε από πάνω το μίγμα της ζάχαρης. 
  4. Διπλώνουμε αν θέλουμε το φύλλο στα δύο. Πιέζουμε ελαφρά τη σφολιάτα στις άκρες να «κολλήσει». Αν θέλουμε προσπερνάμε αυτό το βήμα.
  5. Κόβουμε τη σφολιάτα κατά μήκος σε λωρίδες του 1 εκατοστού. 
  6. Πιάνουμε μία- μία λωρίδα από τις δύο άκρες τις, την στρίβουμε ελαφρά και την τοποθετούμε στο ταψί. 
  7. Αλοίφουμε τα στριφτάρια με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για περίπου 10- 12 λεπτά, έως ότου γίνουν τραγανά και αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. 
  8. Τοποθετούμε τα στριφτάρια σε σχάρα για να κρυώσουν και να μην «πανιάσουν».

Καλή επιτυχία


Συνταγή απο yumm.gr