Καλή σας μέρα
Η καλή μου Ελενα είπε ότι της αρέσουν και τα γλυκά σφολιατίνια, οπότε να μια συνταγούλα.
Φτιάχνονται εύκολα και είναι ιδανικά για το καφεδάκι ή για τη βραδυνή λιγούρα.
Αναπροσαρμόστε τις αναλογίες ανάλογα με τη γεύση σας.
Τι χρειαζόμαστε :
- 2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη
- ¼ κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
- λιωμένο βούτυρο για επάλειψη
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό χτυπημένο για επάλειψη
Πως φτιάχνουμε τα σφολιατίνια :
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200o C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή του βάζουμε λαδόκολλα.
- Ανακατεύουμε την κανέλλα με τη ζάχαρη.
- Βουτυρώνουμε τη σφολιάτα και πασπαλίζουμε από πάνω το μίγμα της ζάχαρης.
- Διπλώνουμε αν θέλουμε το φύλλο στα δύο. Πιέζουμε ελαφρά τη σφολιάτα στις άκρες να «κολλήσει». Αν θέλουμε προσπερνάμε αυτό το βήμα.
- Κόβουμε τη σφολιάτα κατά μήκος σε λωρίδες του 1 εκατοστού.
- Πιάνουμε μία- μία λωρίδα από τις δύο άκρες τις, την στρίβουμε ελαφρά και την τοποθετούμε στο ταψί.
- Αλοίφουμε τα στριφτάρια με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για περίπου 10- 12 λεπτά, έως ότου γίνουν τραγανά και αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Τοποθετούμε τα στριφτάρια σε σχάρα για να κρυώσουν και να μην «πανιάσουν».
Καλή επιτυχία
Συνταγή απο yumm.gr