Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Μελωμένα λουκάνικα







Εχω να εξομολογηθώ ότι με εντυπωσιάζει ακόμα, το πως ενα υλικό ή δύο μπορούν να δώσουν "αέρα" και να απογειώσουν ενα κατά τα άλλα αδιάφορο πιάτο.

Τα λουκάνικα (κοκτέιλ ή φρανκφούρτης) είναι κατ'εμέ αδιάφορα ... είτε τα φας μαζί με τηγανιτά αυγά είτε τα βάλεις μέσα σε ψωμάκια. Εμ, δεν είναι και χωριάτικα ! Τα χωριάτικα λουκάνικα απλώς να τα ψήσεις και έχουν μια υπέροχη γεύση απο μόνα τους.

Αυτό που δίνει το κατιτίς, στα κοκτέιλ και τα φρανκφούρτης, είναι αυτό που θα προσθέσουμε στο πιάτο μας ... κέτσαπ όταν τα τρώμε με τηγανιτά αυγά, μίγμα μουστάρδας κέτσαπ όταν τα βάζουμε σε ψωμάκι.

Οταν λοιπόν βρίσκω συνταγή που μπορεί και αναδεικνύει αυτά τα λουκάνικα, τρίβω τα χέρια και αρπάζω κατσαρόλες, ταψιά, ότι χρειάζεται.

Μια τέτοια συνταγή είναι η σημερινή. Ειχα τις αμφιβολίες μου για το αποτέλεσμα. Ομως δεν πτοήθηκα και την δοκίμασα. Και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη.

Τα τρία αυτά υλικά δίνουν στα λουκάνικα μια εξαιρετική γεύση που τα βγάζει αυτόματα απο την αδιοφορία.

Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε.



Τι χρειαζόμαστε :

  • 150 γρ. μέλι
  • 2 κ.σ. σόγια σως
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 500 γρ. λουκάνικα κοκτέιλ (ή φρανκφούρτης κομμένα στα τρία)

Πως φτιάχνουμε τα λουκάνικα :

  1. Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε καλά τα τρία υλικά μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
  2. Προσθέτουμε στο μπωλ τα λουκάνικα και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν όλα τα λουκάνικά μας απο τη σάλτσα.
  3. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί φούρνου και ρίχνουμε τα λουκάνικα. Τα απλώνουμε να πιάσουν όλο το ταψί.
  4. Ρίχνουμε απο πάνω τη σάλτσα που τυχόν έχει μείνει στο μπωλ.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 β. για περίπου 25 λεπτά.

Καλή όρεξη





Συνταγή απο τη N.Lawson