Για άλλο ξεκίνησα ... άλλο έκανα !
Πόσες φορές δεν την έχουμε ακούσει αυτή τη φράση ... και ιδίως στη μαγειρική.
Εγώ λοιπόν την έκανα πράξη .
Ετοιμαζόμουν περιχαρής να μαγειρέψω κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες.
Νόμιζα ότι πήρα ενα ολόκληρο κοτοπουλάκι απο το χασάπη αλλά προς έκπληξή μου, όταν άνοιξα το πακετάκι, αντίκρυσα μοσχαράκι!
Τότε θυμήθηκα ότι είδα στο χασάπη το μοσχαράκι λαχταριστό και αποφάσισα να φτιάξω λεμονάτο αντί για κοτόπουλο.
Ομως, είχα ήδη κόψει τις πατάτες και ήταν έτοιμες να δεχθούν στο ταψί το κοτόπουλο. Δεν είχα λεμόνια εύκαιρα για να φτιάξω το λεμονάτο ... οπότε ... αποφάσισα να βάλω το μοσχάρι στο φούρνο με τις πατάτες.
Με λίγες παρεμβάσεις, έγινε απίθανο το φαγητό.
Τώρα πρέπει να πάω χασάπη να ξαναπάρω μοσχαράκι για να φτιάξω λεμονάτο.
Τι χρειαζόμαστε :
- 1 kg μοσχάρι (ποντίκι)
- 6 μεγάλες πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό (ροδέλες)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερό
Πως φτιάχνουμε το μοσχαράκι :
- Πλένουμε και κόβουμε σε μερίδες ή μπουκιές το κρέας μας.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτες ή μπουκιές τις πατάτες μας.
- Βάζουμε τις πατάτες και το κρέας σε ταψί.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. για περίπου 1 ώρα.
Καλή όρεξη