Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Κουραμπιέδες / Kourampiedes (Greek Christmas Biscuits)





Το σετ των Χριστουγέννων είναι γνωστό.

Μελομακάρονα-Κουραμπιέδες.

Οταν ακούς μελομακάρονα σκέφτεσαι κουραμπιέδες και το αντίθετο.

Είμαι σίγουρη ότι σε όλα τα σπίτια υπάρχουν και τα δύο αυτά γιορτινά γλυκά.

Σίγουρα κάποιοι προτιμούν το ένα απο το άλλο, αλλά άσχετα με το τι μας αρέσει, θέλουμε να προσφέρουμε και τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.

Συνταγή για μελομακάρονα σάς έδωσα, οπότε σήμερα σας έχω συνταγή για κουραμπιέδες.

Μια συνταγή εύκολη και με νόστιμο αποτέλεσμα.

Με το απαραίτητο αμυγδαλάκι, ολόκληρο ή κομμάτια.

Και φυσικά με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του βουτύρου ... μμμμ



Τι χρειαζόμαστε :
  • 300 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 600 γρ. αλεύτρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 βανιλίνη
  • 25 γρ. ρούμι μαύρο
  • 125 γρ. αμύγδαλα
  • άχνη για πασπάλισμα

Πως φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες :
  1. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160β. για 15 λεπτά.
  2. Βγάζουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα απο το φούρνο και τα χοντροκόβουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στο μπωλ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να έχουμε μια κρέμα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανιλίνη. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και χτυπάμε για 1 λεπτό. 
  6. Βάζουμε και το ρούμι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 4 λεπτά.
  7. Πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170β. για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  9. Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  10. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη.



Christmas set is known.

Melomakarona (Greek Christmas cookies)-Kourampiedes (Greek Christmas biscuits).

When you hear about melomakarona you think of kourampiedes and the opposite.

I'm sure in all Greek houses there are both of these sweets.

Surely some people prefer one from the other, but no matter what we like, we want to offer both.

 
I have given to you the recipe for melomakarona, so here we have the recipe for kourampiedes.

An easy recipe with delicious results.

With the necessary almonds, whole or chopped.

And of course with the special aroma of fresh butter ... mmmm

 

Ingredients :
  • 300 gr fresh butter
  • 110 gr icing sugar
  • 600 gr all purpose flour
  • 1/2 tsp baking powder
  • 1 vanilla
  • 25 gr black rum
  • 125 gr almonds 
  • icing sugar for decoration

Preparation :
  1. Lay almonds in a tray line with greaseproof paper and roast at preheated oven at 160C for about 15 minutes.
  2. Remove from oven and coarsely chop them. Let aside.
  3. In a stand mixer's bowl put butter and sugar. Beat at high speed for about 20 minutes till creamy.
  4. Add flour, baking powder and vanilla. Beat till ingredients are incorporated.
  5. Add chopped almonds, beat for a minute, then add rum and beat for 4 more minutes.
  6. Shape small balls out of dough and place them in a tray lined with greaseproof paper.
  7. Bake in preheated oven at 170C for about 25 minutes, till lightly golden.
  8. Remove from oven and let them cool completely.
  9. Place them on a platter and sprinkle icing sugar on top.


Συνταγή Σ.Παρλιάρου/Recipe S.Parliaros