Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Πρασινάδα με μπέικον, τυρί και αυγό / Mixed greens with bacon, cottage cheese and fried egg





Στην οικογένειά μας συνήθως προσπερνάμε το "πρωινό".

Ενα καφέ και έξω απο την πόρτα. Βέβαια αυτό συμβαίνει τις καθημερινές.

Τα σαββατοκύριακα όμως του δίνουμε και καταλαβαίνει.

Αναλόγως την ώρα που θα ξυπνήσουμε, προσφέρουμε στον εαυτό μας την απόλαυση του καφέ μετά συνοδείας. Είτε με φρυγανιές αλοιμένες με βούτυρο και μαρμελάδα, είτε με pancakes, είτε με κρουασάν σοκολάτας και λουκουμάδες.

Θα μου πείτε, τι δουλειά έχει η σαλάτα με το πρωϊνό ?

Εμ ... όταν η ώρα ξυπνήματος είναι αργάμιση, τότε είναι που το στομάχι θέλει κάτι παραπάνω ... τι καλύτερο απο μια σαλάτα με διάφορα πράσινα λαχανικά, με τραγανιστό μπέικον, με τυρί cottage (προσέχουμε και τη σιλουέτα μας) και για να ολοκληρωθεί η πανδαισία με ένα (λεμε τώρα) τηγανιτό αυγό απο πάνω !!!!

Φυσικά μετά απο αυτή τη σαλάτα δεν νομίζω ότι θα υπάρχει διάθεση για μεσημεριανό.

Αλλάξτε τα υλικά ανάλογα με το τι διαθέτετε στο ψυγείο σας και ανάλογα με τη γεύση σας.

Και αν αποφασίσετε να μην φάτε πρωϊνό, αυτή η σαλάτα νομίζω ότι είναι ότι πρέπει για γεύμα.


Τι χρειαζόμαστε :
  •  2 φλ. ανάμικτα λαχανικά (μαρούλι, ρόκα, μαρούλι σγουρό, λόλα κόκκινη)
  • 5 φέτες μπέικον
  • 50 γρ. τυρί cottage
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα dijon
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 Πως φτιάχνουμε τη σαλάτα :
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις φέτες του μπέικον και τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανές.
  2. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας ώστε να συγκρατήσει τα περίσσια λίπη.
  3. Αφήνουμε στην άκρη
  4. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ξύδι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο ώστε να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε ένα πιάτο βάζουμε τα πλυμένα και χοντροκομμένα λαχανικά μας.
  6. Προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε μπουκιές.
  7. Απο πάνω προσθέτουμε το cottage και περιχύνουμε με το dressing. Αφήνουμε στην άκρη.
  8. Στο τηγάνι που ετοιμάσαμε το μπέικον, τηγανίζουμε το αυγό.
  9. Προσθέτουμε το τηγανιτό αυγό στη σαλάτα μας, αλατοπιπερώνουμε και απολαμβάνουμε.



In our family, we usually "skip" the breakfast.

Within the week, we just grab a coffee and that's it.

But that's not the case in the weekends.

Depending on the time we wake up, we enjoy our coffee with assortments. That can be a toasted bread with butter and jam, or pancakes, or croissants and donuts.

What salad has to do with the breakfast then?

Um ... when wake up call is after 11am, then the stomach wants something more ... Is there anything better than a green salad with various greens, crispy bacon, cottage cheese (we want it to be light) and complete the dish with a fried egg on top ?

Of course after having this salad I do not think you'll be able to have lunch.


Alter the ingredients according to what you have in your fridge and according to your taste and enjoy.

In case you decide not to have breakfast at all, this salad is perfect for light lunch.


Ingredients :

  • 2 cups of mixed greens (lettuce,rocket,lollo verde,lollo rosso)
  • 5 slices of bacon
  • 50 gr cottage cheese
  • 1egg
  • 1 tbsp vinegar
  • 1/2 tsp dijon mustard
  • 3 tbsp olive oil
  • salt, pepper

 Preparation :
  1. Fry slices of bacon until are crispy.
  2. Take them out of the pan and put them on a plate that is lined with paper towel to absorb grease.
  3. Put aside.
  4. In a small bowl mix vinegar, mustard and oil until combined. Season with salt and pepper, stir once more and put aside.
  5. In a plate put the washed and bite sized greens.
  6. Add bacon is small pieces and then add cottage cheese.
  7. Pour dressing and toss.
  8. Fry the egg and top the salad.
  9. Season with salt/pepper and enjoy.




Προσαρμοσμένη συνταγή απο epicurious.com/adopted recipe from epicurious.com