Μια μεγάλη γιορτή έχει στηθεί στην περιοχή του Αθω.
"Ενα γαστρονομικό πανηγύρι" όπως κάποιοι το λένε, που σκοπό έχει να αναδείξει τα προϊόντα της περιοχής και να τιμήσει τη γη που τα προσφέρει.
Ενας ολόκληρος μήνας (απο 15/5 μέχρι και 15/6) για να μπορέσουν, όσοι περισσότεροι επισκέπτες, να απολαύσουν εδέσματα με τοπικά προϊοντα.
Αν είστε κάπου κοντά ή και κάπου πιο μακριά, προλαβαίνετε μέχρι τις 15 Ιουνίου να βρεθείτε στην περιοχή.
Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα (www.mountathosarea.org) και συνδυάστε διακοπές με γευσιγνωσία.
Περιηγηθείτε στα υπέροχα μέρη και γευτείτε πιάτα εμπνευσμένα απο την χορτοφαγία και την ψαροφαγία των μοναχών.
Εμείς πήραμε μια γεύση, καλεσμένοι του Mount Athos Area Organization, στα εκπαιδευτήρια Le Monde.
Οι σπουδαστές της Le Monde είχαν ετοιμάσει, υπό την καθοδήγηση της Σεφ Ντίνας Νικολάου, παραδοσιακές γεύσεις κατάλληλες για δεκατιανό/κολατσιό, όλα με τοπικά υλικά.
Περισσότερες φωτογραφίες απο την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μου στο facebook
A great celebration has been started in the region around Mount Athos.
"A gastronomic feast" as some people say, that aims to showcase local products and honoring the earth that offers them.
A whole month (from 15/5 to 15/6) to enable visitors to enjoy dishes made with local products.
If you are somewhere near or somewhere farther away, you still have time until June 15 to visit the area.
Consult the program (www.mountathosarea.org) and combine a holiday with tasting.
Discover the wonderful places in the area and experience the delicious dishes that are inspired from vegetarianism and eating fish of the monks.
We were given the chance, as guests of Mount Athos Area Organization, in Le Monde institute, to taste some of the local products.
The students of Le Monde had prepared, under the guidance of Chef Dina Nikolaou, traditional flavors suitable for brunch, all made with local ingredients.
More photos from the event can be found in my facebook page.