Και ναι ... λατρεύουμε και το ψωμί στην οικογενειά μου.
Αλλά έχω πρόβλημα ... για να βρω ψωμί ωραίο πρέπει να ξενιτευτώ ... κανένας απο τους φούρνους της γειτονιάς δεν φτιάχνει "αποδεκτό" για τα δικά μου δεδομένα ψωμί.
Αγοράζεις ψωμί το πρωί και μέχρι το βράδυ δεν τρώγεται.
Γιαυτό το λόγο προσπάθησα και έφτιαξα ψωμί μόνη μου και τα κατάφερα ... σας έχω δώσει κάποιες συνταγές, για ψωμί χωρίς ζύμωμα εδώ, για ψωμάκια για hamburger εδώ, για ατομικά ψωμάκια εδώ.
Ψωμί απο το φούρνο έχουμε σπάνια πια στο σπίτι μας και αυτό όταν για ιδιαίτερους λόγους δεν προλαβαίνω να φτιάξω εγώ.
Ομως δεν θα μπορούσα να μην μάθω να φτιάχνω κανονικά και σωστά ψωμί. Ετσι το επόμενο σεμινάριο που διάλεξα να παρακολουθήσω στα Food Issues ήταν για ψωμί.
Βρέθηκα λοιπόν και πάλι στο φιλόξενο χώρο που γίνονται τα μαθήματα μαγειρικής και απόλαυσα για μία ακόμα φορά τη διδασκαλία του Σεφ Γιώργου Γαλλή.
Επιβεβαιωσα δε την υποψία μου ότι ο Σεφ το "λατρεύει" αυτό που κάνει. Και αυτή τη φορά δεν κουράστηκε να λύνει τις απορίες μας και να απαντάει με θέρμη στις ερωτήσεις μας.
Μάθαμε για τα αλεύρια, πως πρέπει να είναι το ζυμάρι μας, τι πρέπει να προσέχουμε και τι παραλλαγές στα βασικά μπορούμε να κάνουμε.
Ανασκουμπωθήκαμε και με την καθοδήγηση του Σεφ, ζυμώσαμε, πλάσαμε, ψήσαμε και φυσικά γευτήκαμε άσπρο ψωμάκι, πολύσπορο, φοκάτσια κ.α.
Μείνετε συντονισμένοι για συνταγές και μην ξεχάσετε να δείτε το πρόγραμμα μαθημάτων του Ιουλίου στα Food Issues.
And yes ... in my family we also love bread .
But I have a problem ... in order to find a tasty and good bread should migrate ... none of the bakeries in the neighborhood has an "acceptable" bread, in my opinion.
You buy bread in the morning and by the evening is awful .
For this reason I started fixing my own bread at home ... I have shared easy recipes here, here and here.
We don't buy, anymore, bread from the bakery. Most of the times I make my own bread, unless there is a reason not to.
But I wanted to learn how to make properly and accurately a loaf bread. So the next seminar I've choosen to attend at the Food Issues was the bread workshop.
So I found myself, once again, in the cozy kitchen/class and enjoyed for one more time Chef George's Gallis' teaching.
This workshop confirmed my suspicion that Chef "loves" what he does. Again he was not tired with our questions and queries and he replied willingly.
We've learned about the flours, the proper consistency of our dough, what we have to watch out for and what variations in the basic recipe can be done.
Rolled up our sleeves and with the guidance of Chef, we kneaded, we baked, and of course we've tasted white bread, multigrain, focaccia, etc.
Stay tuned for recipes and check Food Issues' schedule with all workshops for the month of July !