Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Φρέσκα ζυμαρικά & Μαθήματα Μαγειρικής / Fresh pasta & Cooking Lessons



Την αδυναμία μας σαν οικογένεια στα ζυμαρικά την γνωρίζετε. Και πόσο μάλλον αν είναι φρέσκα.

Ισως θυμάστε ότι είχα παρακολουθήσει σεμινάριο για φρέσκα ζυμαρικά στο Recipease στο Λονδίνο.

Ομως δεν έχασα την ευκαιρία να παρευρεθώ σε ανάλογο σεμινάριο και εδώ στην Αθήνα.

Βρέθηκα λοιπόν καλεσμένη στη Food Issues στον Αγιο Δημήτριο.

Τα Μαθήματα Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής είναι ένα απο τα αντκείμενά τους.

Σε έναν καλαίσθητο χώρο, άνετο και φωτεινό, η Λίλα και ο Νικος, έχουν στήσει μια κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη στην οποία παραδίδονται μαθήματα μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής και όχι μόνο.



Μπορείτε να δείτε όλες τις "εκπαιδευτικές" δραστηριότητες στο site τους.

Απο τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται, εγώ επέλεξα για αρχή αυτό για τα φρέσκα ζυμαρικά.

Λέω για αρχή γιατί τα σεμινάρια είναι πολλά, ενδιαφέροντα και άκρως οικονομικά, οπότε σου δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσεις παραπάνω απο ένα.

Το τμημα στο οποίο συμμετείχα εγώ ήταν με λίγα άτομα και αυτό ήταν ότι έπρεπε ώστε να λύνονται όλες οι απορίες καθώς και να "βάλουμε" όλοι το χεράκι μας για την παρασκευή των ζυμαρικών.

Ο Σεφ Γιώργος Γαλλής ήταν ο "εκπαιδευτής" μας. Ενας επαγγελματίας που αγαπάει τρελλά αυτό που κάνει και ότι έχει σχέση με την κουζίνα. Κατανοητός και μεταδοτικός και πάνω απο όλα δεκτικός και πρόθυμος να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και να εξηγήσει την παραμικρή λεπτομέρεια.



Μάθαμε τη βασική συνταγή (που οι περισσότεροι ξέρουμε) για να φτιάξουμε φρέσκα ζυμαρικά, αλλά και πώς μπορούμε να φτιάξουμε ζυμαρικά με γεύσεις και χρώματα.

Χρωματίσαμε λαζάνια με πιπεριά, ραβιόλια με σπανάκι, και φυσικά φτιάξαμε σάλτσες για να τα συνοδεύσουμε και να τα αναδείξουμε.



Εχω να πω ότι παρ'όλο που τη βασική συνταγή την γνώριζα, έμαθα ενα σωρό καινούρια πράγματα και γενικά το σεμινάριο ήταν άκρως διαφωτιστικό.

Να επισημάνω ότι πέρασα υπέροχα κατα τη διάρκεια του μαθήματος. Ηταν ενα μάθημα χαλαρό με όλους να συμμετέχουν, με απίστευτες ατάκες και γέλια ... το καταευχαριστήθηκα. Ο Σεφ δε τόσο προσιτός και έτοιμος να μοιραστεί τις γνώσεις του μαζί μας που αφού τελείωσε το μάθημα, συνεχίστηκε η κουβέντα για πολύ ακόμα με θέματα που αφορούσαν την "κουζίνα".

Αν θέλετε και εσείς να ζήσετε ότι και εγώ, δείτε το πρόγραμμα των μαθημάτων, διαλέξτε αυτό που σας ενδιαφέρει και απολαύστε το.

Μείνετε συντονισμένοι γιατι είναι εθιστικά τα μαθήματα μαγειρικής και σε προσεχή ανάρτηση θα μοιραστώ μαζί σας και επόμενα που παρακολούθησα καθώς και συνταγές απο τις πολλές που "δουλέψαμε".

Περισσότερες φωτογραφίες απο το σεμινάριο μπορείτε να βρείτε στο facebook.



@@@@

My family's love for the pasta is known. And especially when it's fresh made.

You may remember that I had attended a seminar on fresh pasta at Recipease in London.

But I did not miss the chance to attend a similar seminar here in Athens.

I was invited by Food Issues in Agios Dimitrios to attend a workshop on fresh pasta.

In an elegant, spacious and bright room, Lila and Nick, have set up a fully equipped kitchen where cooking/pastry lessons are conducted.

Since they are dealing with more food activities that workshop, you can check details on their site.

From all the seminars in their list, I've chosen to start with the one for fresh pasta.



I say "to start" because the seminars are numerous, interesting and highly economical, so you have the opportunity to attend more than one.

The workshop can be attended by few people each time and this is something that gives great flexibility in class, helps all questions/queries to be answered and most important everyone can deal with the creation of the recipes.

Chef George Gallis was the "trainer". A professional who madly loves what he does and everything related to the kitchen. Comprehensive, communicative and above all, receptive and willing to answer all questions and explain the smallest detail.



We've learned the basic recipe (which most of us know), but also how we can make pasta with flavors and colors.

Colored lasagna by peppers, ravioli with spinach flavor, and of course we made sauces to accompany and show them off.

I have to say that although I knew the basic recipe, I learned a bunch of new things and in general the seminar was highly enlightening.

I have to point out that I had a great time during the workshop. It was a smooth going lesson with everyone to participate, with incredible quotes and laughs ... I really enjoyed it. Chef is so "open" and ready to share his knowledge with everyone, that after completing the course, the conversation continued for much longer with issues related to the "kitchen."

If you would like to experience the same, just the schedule, pick the one that suits your needs and enjoy it.

Stay tuned as I'm going to share with you my experience from more seminars (addiction !!!) and of course will post interesting recipes.

More pictures from the seminar can be found on facebook.