Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Τοστ αλα Γαλλικά / French toast





Τα φαγητά που είναι "χαμαιλέοντες" πολύ μου αρέσουν.

Και λέγοντας "χαμαιλέοντες" εννοώ αυτά που μπορείς να τα σερβίρεις σε οποιοδήποτε γεύμα ... πρωινό, μεσημεριανό ακόμα και στο βραδυνό.

Ενα τέτοιο πιάτο είναι και το σημερινό.

Πολλοί θα το θεωρούσαν "σνακ" αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω ... είναι τόσο πλούσιο που σε χορταίνει, άρα ιδανικό να σε κρατήσει αν το φας στο πρωινό σου, ελαφρύ αν το έχεις για γεύμα και φυσικά μια εύκολη λύση για βραδυνό.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε σίγουρα υπάρχουν στο ψυγείο μας ανα πάσα στιγμή.

Στην βασική συνταγή του Σεφ Ν.Μακρυμίχαλου, εγώ αντικατέστησα τις φέτες εμμενταλ με cheddar και το βραστό ζαμπόν με βραστή γαλοπούλα.

Καλή όρεξη


Υλικά:
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 4 φέτες τυρί έμμενταλ (ή τσένταρ)
  • 4 φέτες βραστό ζαμπόν (ή βραστή γαλοπούλα)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 40 ml ηλιέλαιο
  • 80 γρ. τριμμένο τυρί έμμενταλ

Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180β.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε την κρέμα, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε με σύρμα.
  3. Γεμίζουμε ανα δύο φέτες τοστ με φέτες ζαμπόν και τυρί.
  4. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι.
  5. Περνάμε τα τοστ απο το μίγμα της κρέμας και τα σωτάρουμε στο τηγάνι και απο τις δύο πλευρές.
  6. Τα βγάζουμε απο το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ταψί.
  7. Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα τοστ.
  8. Προσθέτουμε στο μίγμα που θα περισσέψει το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  9. Περιχύνουμε το μίγμα πάνω απο τα τοστ που έχουμε στο ταψί.
  10. Γυρίζουμε το φούρνο μας στο γκριλ και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
  11. Σερβίρουμε ζεστά.



I love food that is versatile.

Βy saying versatile I mean that can be served in any meal ... breakfast , lunch and even dinner. 

One such a dish I'll share with you today. 

Many would consider it as " snack " but I believe that it is a bit more of a snack ... it is so rich that can easily fill your stomach, so it's ideal for breakfast , or light lunch and of course as an easy solution for dinner. 

The ingredients needed are definitely in our fridge at any time. 

In the basic recipe of Chef N.Makrymichalos , I replaced the slices of emmenthal with cheddar and the ham with turkey.

Enjoy !


Ingredients :
  • 8 slices of bread (for toast)
  • 4 slices of emmental cheese (or cheddar)
  • 4 slices of ham (or turkey)
  •  250 ml heavy cream
  • 2 eggs
  • salt, pepper
  • 40 ml sunflower oil
  • 80 gr emmental cheese (grated)

Preparation :
  1. Preheat oven at 180C.
  2. In a large bowl put heavy cream, the eggs, salt and pepper and mix with a whisk.
  3. Fill every two slices of bread with a slice of ham and cheese.
  4. In a frying pan heat the oil.
  5. Immerse each toast in the cream mixture and saute in the pan from both sides.
  6. Remove from the pan and place in a baking pan.
  7. Add the grated cheese to the remaining cream mixture and mix well.
  8. Pour mixture over the toasts.
  9. Turn your grill on and cook until cheese melted and toasts are golden brown.
  10. Serve warm.