Την Marisa Chrurchill σας την έχω παρουσιάσει ξανά.
Βρέθηκα λοιπόν σε ακόμα ένα σεμινάριό της.
Στην κουζίνα του εκπαιδευτικού ομίλου Le Monde, η Marisa Churchill μας μίλησε για τα γλυκά με χαμηλές θερμίδες και χωρίς γλουτένη.
Φυσικά την παρακολουθήσαμε να ετοιμάζει κάποιες συνταγές απο το βιβλίο της "Sweet & Skinny".
Δοκιμάσαμε σοκολατένια cupcakes με παντζάρι, δημητριακά με μέλι, cheesecake με ανθότυρο και biscuits με φέτα και άνιθο.
Να σας ενημερώσω ότι σεμινάριο με θέμα "cupcakes και νέες γεύσεις" φυσικά χαμηλών θερμίδων, θα πραγματοποιηθεί στις 21/3. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Le Monde.
Εγω που όπως έχετε καταλάβει δεν είμαι και πολύ του υγιεινού, έχω να πω ότι τα συγκεκριμένα γλυκά παρ'όλο που έχουν χαμηλές θερμίδες δεν στερούνται υπέροχης γεύσης.
Επέλεξα να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή της Marisa για δημητριακά με μέλι.
Νομίζω ότι αξίζει να τα φτιάξετε γιατι όπως και να το κάνουμε ακόμα και τα σπιτικά δημητριακά έχουν άλλη χάρη.
Καλή επιτυχία
Υλικά :
- 57 ml ηλιέλαιο
- 57 γρ μέλι (ζεστό/ρευστό)
- 60 ml ζάχαρη μαύρη υγρή
- 30 γρ στέβια (σκόνη)
- 120 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 3 γρ ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
- 470 γρ βρώμη
- 30 γρ λιναρόσπορο
- 50 γρ φλούδες ζαχαρωμένων εσπεριδοειδών
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140β.
- Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, το μέλι, τη μαύρη ζάχαρη, τη στέβια, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τα καρύδια, τη βρώμη και το λιναρόσπορο. Ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε ένα ή δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Ανακατεύουμε το μίγμα το απλώνουμε πάλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
- Αν χρειαστεί ανακατεύουμε ξανά και απλώνουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι τα δημητριακά να στεγνώσουν τελείως και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Βγάζουμε απο το φούρνο, προσθέτουμε τις φλούδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.
- Τα σερβίρουμε με γιαούρτι και μέλι.
I have presented Marisa Churchill to you in another post.
Recently I've attended one of her seminars again.
In the kitchen of the educational group Le Monde, Marisa Churchill talked about the sweets with low calories and gluten free.
Of course, we've watched her to prepare recipes from her book "Sweet and Skinny".
We tasted, chocolate cupcakes with beetroot , cereal with honey , cheesecake with "anthotiro"cheese and biscuits with feta and dill .
Just for your info, a seminar "cupcakes & new tastes" will take place at 21/3. For more details, contact Le Monde.
As you may know, I'm not into "healthy" eating, but I have to say that those sweets although they have low calories does not lack great taste.
So, let's try Marisa's recipe for cereals with honey. That is the recipe that I will share today.
Because homemade food, even cereals, is a great experience and so rewarding.
Enjoy
Ingredients :
- 57 ml sunflower oil
- 57 gr honey (warm/runny)
- 60 ml dark brown sugar
- 30 gr stevia (powder)
- 120 ml fresh orange juice
- 3 gr orange zest
- 1 pinch of salt
- 50 gr walnuts (finely chopped)
- 470 gr oats
- 30 gr flax seeds
- 50 gr candied orange/tangerine peel
- Preheat oven to 140C.
- In a bowl put the oil, the honey, the brown sugar, the stevia , the juice and orange zest, the salt and stir to mix the ingredients.
- Add the walnuts, oats and flax seeds. Mix.
- Lay one or two baking trays with greaseproof paper. Spread the mixture evenly and bake for 20 minutes.
- Stir the spread again and continue baking for another 20 minutes.
- If necessary, stir and spread again and bake another 10 minutes until golden and completely dry.
- Remove from the oven, add the peel, stir and let aside to cool.
- Store in an airtight container.
- Serve with yogurt and drizzle with honey .