Τι θυμήθηκα πάλι ?
Τις εποχές που χρησιμοποιούσα κατα κόρον συσκευασίες έτοιμων παρασκευασμάτων για να μαγειρέψω.
Οχι ότι τώρα δεν τα έχω στο σπίτι, αλλά τα έχω μετριάσει στο ελάχιστο.
Κάποιες παλιές εποχές λοιπόν, έπαιρνα την συσκευασμένη κρεμμυδόσουπα, ξέρετε αυτά τα σακουλάκια με τα αφυδατωμένα κρεμμύδια, την ανακάτευα με γιαούρτι, την έβαζα ψυγείο και είχα έτοιμο το κρεμμυδοντίπ μου.
Απο τότε όμως που άρχισα να "ψάχνομαι" στη μαγειρική και έχω περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ, αυτά τα προιόντα μπήκαν λίγο στην άκρη και επιστρατεύονται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Βρέθηκα λοιπόν σε μια εκδήλωση που το catering το είχαν αναλάβει οι foodqueens.
Ενα ντιπάκι που είχαν ετοιμάσει και με ενθουσίασε ήταν με καραμελωμένα κρεμμύδια και φυσικά ζήτησα τη συνταγή.
Η γλυκιά μου Χ.Βλαχούλη (μία εκ των foodqueens) την μοιράστηκε μαζί μου και εγώ με τη σειρά μου μαζί σας.
Η αλλαγή που έκανα εγώ είναι ότι αφαίρεσα λίγο τυρί κρέμα και πρόσθεσα λίγο γιαουρτάκι για πιο ελαφριά γεύση.
Τη συνταγή για την sour cream που χρειάζεται μπορείτε να τη βρείτε εδώ.
Εχω να σας πω ότι το ντιπ αυτό έχει πάρει πολλά συγχαρητήρια απο όσους το έχουν δοκιμάσει.
Είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε και εσείς αμα το φτιάξετε.
Ξέρω, θέλει λίγο χρόνο για το καραμέλωμα του κρεμμυδιού αλλά το τελικό αποτέλεσμα σε αποζημιώνει.
Καλή όρεξη
Υλικά :
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 300 γρ. sour cream
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 60 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση :
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
- Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε τα κρεμμύδια να χρυσίσουν/καραμελώσουν περίπου μισή ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα περνάμε απο το μούλτι προσέχοντας να μην γίνουν πολτός.
- Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μπωλ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη sour cream, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα, για να δέσουν οι γεύσεις.
Do you know what I've remembered ?
Ages ago, I used to cook with a lot of packaged ready made products.
Not that I do not have the at home nowadays , but I use them the least I can.
So, back in time, I was taking the packaged onion soup , you know those bags with dehydrated onions , I was mixing it with yogurt , in the fridge and my onion dip was ready.
But since I"ve started being more interested in correct cooking and have more time to deal with it, those products left aside and used only in emergency situations.
A while ago, I was at an event where the catering was organised/made by the foodqueens.
One of their dishes was a dip with caramelised onions. It was delicious and of course I asked for the recipe.
Ch.Vlachouli (one of the foodqueens) gave me the recipe and I will share it with you.
The change I made in the original recipe is that I removed a bit of the cream cheese and added some yogurt for a lighter taste.
The recipe for the sour cream can be found in this post.
I can tell you that the dip has gotten many compliments from those who have tried it.
I am sure you will love it.
I know that onions need time to caramelise but final result is a hit.
Bon appetite
Ingredients :
- 1 Tbsp olive oil
- 2 big red onions (finely chopped)
- 300 gr sour cream
- 150 gr cream cheese (spread)
- 60 gr yoghurt
Preparation :
- Heat olive oil in a frying pan.
- Add onions and stir.
- Reduce heat to low and let onions cook till caramelised and golden in colour, about half an hour.
- Let them cool down.
- Place onions in a blender and blend a bit ... don't mash them.
- Put onions in a bowl and add the sour cream, the cream cheese and the yoghurt.
- Mix well.
- Put in the refrigerator so that flavors are combined.