Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Χαλβαδοτρουφάκια / Halva truffles





Και όπως υποσχέθηκα, θα σας δώσω σήμερα τη συνταγή για τα χαλβαδοτρουφάκια που ετοίμασα για το food4good.


Εχω να πω ότι όλοι που δοκίμασαν τα τρουφάκια, ικανοποιήθηκαν πλήρως απο τη γεύση τους. 

Απο τις πάρα πολλές συνταγές που υπάρχουν στο site της εταιρίας Αφοί Χαίτογλου, αποφάσισα να φτιάξω αυτά τα τρουφάκια γιατι εκτός απο εύκολα, έχουν και Μακεδονικό Χαλβά που λατρεύω και που είναι "γλυκό που κάνει καλό".

Γίνονται γρήγορα και δεν έχουν ιδιαίτερη δυσκολία.

Για την εκδήλωση τα έφτιαξα με Μακεδονικό Χαλβά με γεύση κακάο ενώ για τη φωτογράφιση χρησιμοποίησα γεύση βανίλια. (ναι τα ξαναέφτιαξα μιας και δεν πρόλαβα φωτογραφία απο την εκδήλωση)

Μην μείνετε όμως στα κλασσικά. Ο Μακεδονικός χαλβάς έχει πολλές διαφορετικές γεύσεις με τις οποίες μπορείτε να "παίξετε". Ανάλογα "δέστε" και την επικάλυψη. Το επόμενο που θα δοκιμάσω εγώ είναι χαλβάς με φυστίκι και θα καλύψω τα τρουφάκια μου με τριμμένο φυστίκι !!

Πω πω .. τα σκέφτομαι και μου τρέχουν τα σάλια.

Λοιπόν .. πάρτε Μακεδονικό Χαλβά, βουτυράκι και ξεκινήστε.

Το μόνο που θα σας πω είναι ότι σερβίρονται κατευθείαν απο το ψυγείο. Μην τα αφήσετε ώρα έξω γιατι έρχεται το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και μαλακώνει το τρουφάκι σας.

Καλοφάγωτα !



Υλικά :
  • 250 γρ. Μακεδονικό Χαλβά (ότι γεύση προτιμάτε)
  • 60 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 40 γρ. τρουφάκια για επικάλυψη (ή ότι άλλο προτιμάτε)

Εκτέλεση :
  1. Σε ένα μπωλ λιώνουμε τον χαλβά με ένα πηρούνι.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου).
  3. Καλύπτετε το μπωλ με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα να σφίξει.
  4. Βγάζετε απο το ψυγείο και πλάθετε μικρά μπαλάκια.
  5. Ρολάρετε τα μπαλάκια στην τρούφα.
  6. Κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.



As promised, today I'll share the recipe for the halva truffles that I made for the "food4good" event.

The truffles were made by me to honor the great supporter of our efforts , the company HAITOGLOU BROS .

Everyone who tasted the truffles were satisfied by their taste.

Of the many recipes available on the site, I decided to create these truffles because apart from being easy, their main ingredient is Macedonian Halva that I love.

The truffles are quick to make and have no particular difficulty .

For the event I used the Macedonian Halva with cocoa flavor while for the shooting for this post, I used the vanilla flavor . ( yes I made them again since I had no photo from the event).

Do not stay to the classic flavors . The Macedonian halva has many different flavors that you can "play" with. Choose your coating accordingly. The next thing I will try is halva with pistachio flavor and pistachio coating.

Wow .. sounds promising.

Well .. Get Macedonian Halva , butter and go on.

Just a tip .. serve them directly from the refrigerator. Do not let them stand outside for long because the butter will soften and consequently your truffles .

Enjoy ! 



Ingredients :
  • 250 gr Macedonian Halva (flavor to your liking)
  • 60 gr butter (room temperature)
  • 40 gr sprinkles for coating (or whatever you prefer)

Preparation :
  1. In a bowl "smash" halva with a fork.
  2. Add the butter and mix well so that ingredients are combined. (You can use a stand mixer with the hook attachment)
  3. Cover bowl with cling film and put in the refrigerator for an hour or so, to firm.
  4. Get bowl and shape small balls with your hands.
  5. Roll them in your coating.
  6. Keep them refrigerated till you serve them.