Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι & ένα βραβείο






Καλημέρα σας,

Κλασσικό πιάτο σήμερα που όλοι μας έχουμε μαγειρέψει κάποια στιγμή για την οικογένειά μας.

Η συνταγή είναι της Σοφίας Σκούρα.





Τι χρειαζόμαστε :

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1/4 κιλού μακαρονάκι κοφτό
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πως φτιάχνουμε το χταποδάκι :

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι.
  2. Το βάζουμε σε αλατισμένο νερό και το βράζουμε.
  3. Οταν βράσει το βγάζουμε απο το νερό και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Κρατάμε το νερό για να το προσθέσουμε στο φαγητό αργότερα.
  4. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες τις οποίες έχουμε περάσει απο τον τρίφτη και ανακατεύουμε.
  6. Μόλις αρχίσει να βράζει η σάλτσα μας, προσθέτουμε τα κομμάτια του χταποδιού και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό που κρατήσαμε απο το βράσιμο του χταποδιού, αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το μακαρονάκι μας.
  8. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε, αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με το λάδι του.
  9. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει το ζυμαρικό μας και προσθέτουμε ζωμό σε περίπτωση που χρειαστεί.

Tips

Αν θέλουμε μπορούμε να σβήσουμε το φαγητό μας με ενα ποτηράκι λευκό κρασί.
Το νερό που προσθέτουμε είναι ανάλογο με το πόσο ζουμερό θέλουμε το μακαρονάκι.


& ένα βραβείο



Η Ερμιόνη απο το blog the one with all the tastes, μου έδωσε αυτό το βραβείο που είναι για "ανερχόμενους" blogger με κάτω απο 200 μέλη. Την ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή.

Τα blog που παρακολουθώ έγω έχουν ήδη πάρει αυτο το βραβείο οπότε είναι δύσκολο να το δώσω και εγώ κάπου. Ισως λίγο ψάξιμο με βοηθήσει να ανακαλύψω καινούρια blog. Θα επανέλθω.

Καλή σας μέρα